Varkens uit gekantelde vrachtwagen trekken Bossche wijk in: 'Mijn kinderen vonden het geweldig'

25 november 2020 om 15:54 • Aangepast 29 november 2020 om 06:52
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
Foto: Raymond Merkx
1/2 Varkens dartelen vrolijk door de buurt na ongeluk
Het was een opmerkelijk gezicht aan de Negende Reit in Den Bosch, woensdagmiddag. In de normaal zo rustige straat liepen tientallen varkens door tuinen en scharrelden ze op inritten. De 180 dieren werden vervoerd in een vrachtwagen die 's middags kantelde op de nabijgelegen Bruistensingel. Ongeveer een uur na het ongeval, rond halfdrie, waren alle varkens weer gevangen.
Profielfoto van Ron VorstermansProfielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door
Ron Vorstermans & Raymond Merkx

Tientallen dieren ontsnapten uit de gekantelde vrachtwagen. Sommige varkens waren er slecht aan toe, maar de varkens die ongehinderd konden lopen, besloten vooral de tuinen van nabijgelegen huizen op te zoeken. Zo ook bij Corné Hijwegen, die aan de Negende Reit woont.

"Het verbaasde me hoe lief die dieren zijn. Ze gilden wel enorm"

“Ik hoorde een enorme knal, nou, dat bleek het ongeluk te zijn. De varkens die vrijkwamen, liepen daarna zeker tien minuten door mijn tuin. Ik schrok me rot, maar mijn twee kinderen vonden het geweldig om de dieren van dichtbij te zien. Het verbaasde me hoe lief die dieren zijn. Ze gilden wel enorm.“

Foto: Bart Meesters/SQ Vision
Foto: Bart Meesters/SQ Vision

De 27-jarige Simone Ros kwam na een berichtje van haar moeder, die in de buurt woont, even kijken. “Ik ben speciaal in de auto gestapt. Mijn moeder woont in de buurt en tipte ons. Ik heb hondenbrokjes meegenomen en daar waren ze heel dankbaar voor. Ik heb heel lekker kunnen kroelen. Het was heel erg leuk! Ik ben gek op alle dieren!”

Ook bij de 61-jarige Mirjam Bais liepen de varkens door de voortuin. “Het zijn enorme dieren. Het was chaos. Zeker tien, misschien twaalf varkens verzamelen zich op het talud hiervoor.” Volgens Bais zijn de beestjes gelukkig heel vriendelijk. “Ze gingen alleen meteen met de neuzen het zand in en ploegden alles om. Het is wel zielig dat de kinderen uit de buurt renden en schreeuwden. Ze hebben al zoveel stress. "

Foto: Raymond Merkx
Foto: Raymond Merkx
Foto: Raymond Merkx
Foto: Raymond Merkx

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...