Video

Onrust in Roosendaal houdt aan: bouwkeet, hangplek en auto in brand gestoken

26 november 2020 om 06:26 • Aangepast 27 november 2020 om 06:13
nl
Roosendaal heeft voor de zoveelste keer een onrustige avond en nacht achter de rug. Zo werden brandjes gesticht in de wijk Kortendijk. Hierbij liepen een bouwkeet, een hangplek en een auto grote schade op. In de wijken waar sinds eerder deze week strenge maatregelen gelden, bleef het woensdagavond rustig.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De afgelopen avonden was er veel vuurwerkoverlast in vooral de wijk Langdonk, waarna burgemeester Han van Midden een samenscholingsverbod en een noodverordening afkondigde. Desondanks werden er woensdag elf mensen aangehouden. Het samenscholingsverbod gold niet voor de wijk Kortendijk.

Een hangplek die door vlammen werd verwoest:

Er was woensdagavond en -nacht veel politie op de been. Die kon echter niet voorkomen dat aan de Azurietdijk een bouwkeet in brand werd gestoken. Kort daarna werd melding gemaakt van een autobrand aan de Lavadijk. De wagen werd volledig verwoest en is afgevoerd door een bergingsbedrijf.

De politie is bezig met een arrestatie (foto: Christian Traets/SQ Vision Mediapriodukties).
De politie is bezig met een arrestatie (foto: Christian Traets/SQ Vision Mediapriodukties).

Brandweer en politie hebben het druk
Anderhalf uur later stond een hangplek aan de Flaneerdijk in brand. Ook hier was de schade groot. In alle gevallen heeft de brandweer de brand geblust. De politie hield op sommige plekken ook een oogje in het zeil.

De brandende hangplek (foto: Christian Traets/SQ Vision Mediaprodukties).
De brandende hangplek (foto: Christian Traets/SQ Vision Mediaprodukties).

De wijk Kortendijk grenst aan de Langdonk, het deel van Roosendaal waar politie al dagen de handen vol heeft aan raddraaiers uit Roosendaal en van daarbuiten. Volgens bewoners van de Langdonk doen zich al jaren problemen voor in de Langdonk. Velen voelen zich er niet (meer) veilig.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.