Nog een wijk op slot in strijd tegen vuurwerkoverlast in Roosendaal

28 november 2020 om 21:59 • Aangepast 30 november 2020 om 11:11
Veel politie op de been tijdens het preventief fouilleren (foto: Christian Traets/SQ Vision Mediaprodukties).
Veel politie op de been tijdens het preventief fouilleren (foto: Christian Traets/SQ Vision Mediaprodukties).
De wijk Kortendijk is zaterdag toegevoegd aan het gebied in Roosendaal waar een noodverordening geldt. Dat staat op de website van de gemeente. Eerder was dit al het geval in de wijken Langdonk, Kalsdonk, Kroeven en Westrand.
Profielfoto van Joris van Duin
Geschreven door
Joris van Duin

Mensen mogen uit deze wijken worden geweerd als zij er 'niets te zoeken hebben', zo liet de gemeente eerder weten. In een uiterst geval kan de politie mensen aanhouden bij controles. Sinds 24 november geldt er al een samenscholingsverbod voor heel Roosendaal. Daarnaast heeft de politie ook toestemming om in de wijken Langdonk en Kalsdonk mensen preventief te fouilleren en auto's en tassen te doorzoeken.

Zwaar, illegaal vuurwerk
Deze zware maatregelen zijn genomen vanwege vuurwerkterreur in delen van de West-Brabantse stad. Groepen jongeren zochten elkaar de afgelopen tijd op en staken zwaar, illegaal vuurwerk af. Ook stichtten zij brandjes. Zo gingen woensdagnacht een bouwkeet, een hangplek en een auto in vlammen op. Eerder was een kerkje aan de Lindenburg het doelwit en werden er vernielingen gepleegd in de buurt van een flatgebouw.

De harde aanpak lijkt zijn vruchten af te werpen. De politie pakte meerdere mensen op en het is er de afgelopen avonden en nachten stukken rustiger op straat. De noodverordening geldt tot en met 9 december.

LEES OOK:

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...