Vernielingen en zwaar vuurwerk, vijf jongeren aangehouden in Breda

29 november 2020 om 13:43 • Aangepast 30 november 2020 om 12:00
nl
De politie heeft in Breda-Noord dit weekend vijf mensen opgepakt wegens vuurwerkoverlast. De politie kondigt aan voorlopig veel in de wijk aanwezig te zijn en hoopt dat de rust daardoor terugkeert. De afgelopen tijd ervaren de bewoners er veel overlast door veelal zwaar vuurwerk.
Profielfoto van Janneke BoschProfielfoto van ANP
Geschreven door

Het ging de laatste dagen behoorlijk mis in Breda. Er werden onder meer een container en mobiele wc opgeblazen en er werden brandjes gesticht.

Jongeren opgepakt
Een jongen (18) uit Etten-Leur die ook rond de jaarwisseling voor problemen zorgde kreeg een gebiedsverbod voor negentig dagen. Andere raddraaiers, die een vuilcontainer in brand staken, worden nog opgespoord via camerabeelden. Ook is een bushokje vernield en daarvoor is een 20-jarige jongen opgepakt. Een vuilnisbak is opgeblazen en ook daarvoor is een jongen (21) aangehouden. Mogelijk draaien ze bij een veroordeling ook op voor het vergoeden van de schade.

Burgemeester Paul Depla noemt het goed om te horen dat bewoners de politie helpen met informatie en beelden. "We gaan er samen voor zorgen dat het weer rustig wordt in Breda-Noord."

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.