'Explosie had kracht van een granaat’, politie over vuurwerkbom bij huis burgemeester Woensdrecht

30 november 2020 om 14:39 • Aangepast 1 december 2020 om 17:58
nl
De vuurwerkbom die zaterdagnacht grote schade veroorzaakte aan het huis van de Woensdrechtse burgemeester Steven Adriaansen had de kracht van een granaat. Dat laat de politie maandag weten na het sporenonderzoek.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

De politie kan vanwege het lopende onderzoek nog niet zeggen over wat voor soort explosief het gaat. Ze gaat er vooralsnog vanuit dat het gaat om een gerichte actie. Over veiligheidsmaatregelen rondom de burgemeester worden verder geen mededelingen gedaan.

Vuurwerkbom
Burgemeester Steven Adriaansen laat weten dat het goed met hem gaat: “Ik voel mij sterk en ontzettend gesteund door de vele hartverwarmende reacties die ik heb ontvangen. Ook de reacties van buurtbewoners doen mij heel goed", laat hij weten hij in een schriftelijke reactie.

Het huis van de burgemeester raakte zaterdagnacht zwaar beschadigd door de vuurwerkbom. Behalve het huis raakte ook de auto die op de oprit geparkeerd stond zwaar beschadigd.

Het is de tweede keer in vijf maanden tijd dat de woning van een politicus in deze gemeente wordt getroffen door een stuk vuurwerk.

Buurtonderzoek
Zondag heeft de politie een buurtonderzoek gehouden. Bewoners die niet thuis waren, ontvangen nog een brief. Daarnaast wordt ook via Burgernet aandacht besteed aan de explosie. In de omgeving van het huis zijn voorbijgangers ondervraagd door agenten. Verder zoekt de politie beelden van beveiligingscamera’s in de buurt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.