Adje en Bastiaan vertellen in podcast over hoe het bouwen van een carnavalswagen je leven beheerst

3 december 2020 om 19:00
nl
Na maanden van noeste arbeid door tientallen vrijwilligers is dan eindelijk het grote moment daar. De carnavalswagen waar je al die tijd aan hebt gewerkt, mag meerijden in de optocht. Het publiek vergaapt zich aan de prachtige creaties. Kleur, licht, geluid, special effects... Alles zit er in. En dan maar hopen op die eerste prijs. Iedere Brabantse carnavalswagenbouwer herkent onmiddellijk dit gevoel. Het staat centraal in aflevering 3 van de podcast Het gevoel van carnaval.
Profielfoto van Maarten Kortlever
Geschreven door

Adje van Riet uit Hoeven en Bastiaan van Aert uit Prinsenbeek zijn allebei fervent carnavalswagenbouwer. Ze zijn er maanden mee bezig om alles tot in de puntjes af te werken. "Dat begint bij ons al in de zomer met een barbecue", zo vertelt Van Riet. "En dan begint het bouwen tot aan Super Tuesday, de dag van de optocht in Peejenland." In dat dorp is het traditie dat de wagens tot op het laatste moment geheim blijven. Iets dat Bastiaan van Aert niet herkent. "Wij komen juist bij elkaar over de vloer om elkaar te helpen of om een biertje te drinken."

Wat beide heren wel herkennen is de verbroedering die het met zich mee brengt. Iedereen gaat tot het uiterste en offert al zijn of haar spaarzame vrije tijd op. "Dat is wat carnaval zo mooi maakt", aldus de heren. In de podcast vertellen ze nog veel meer verhalen. Van de stress op de laatste dagen tot de kosten van zo'n grote wagen. Want dat is een flink bedrag.

Beluister de podcast via de volgende links en abonneer zodat je geen enkele aflevering mist. Tot aan carnaval verschijnt er elke 11 dagen een nieuwe aflevering van Het gevoel van carnaval.

Luister naar Het gevoel van carnaval in jouw favoriete podcastapp:

Wachten op privacy instellingen...

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!