Video

Burgemeester bezoekt Poolse supermarkt na explosie: 'Ik leef met hen mee'

8 december 2020 om 14:17 • Aangepast 9 december 2020 om 14:22
nl
Burgemeester Marieke Moorman van de gemeente Bernheze heeft gereageerd op de ontploffing in een Poolse supermarkt aan Plein 1969 in Heeswijk-Dinther. "Gelukkig vielen er geen gewonden, maar het had ook heel anders kunnen aflopen."
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door

Het explosief bij de Biedronka-supermarkt ging maandagnacht af. De schade is enorm. Dat zag ook burgemeester Moorman, die dinsdagmorgen een kijkje nam. "Bewoners en winkeliers zijn erg geschrokken. Ik leef met hen mee. Het is nogal wat als je 's nachts je huis uit moet", zegt ze. De gemeente ondersteunt getroffen winkeliers en er is contact met slachtofferhulp.

Bewoners van appartementen boven de supermarkt zijn inmiddels teruggekeerd naar hun huizen. De constructie van het appartementencomplex is stabiel genoeg. Vanwege politieonderzoek is de straat afgesloten. Omliggende winkels zijn tijdelijk dicht. Als het getroffen pand wordt vrijgegeven, gaat de gemeente dit stutten.

Eigenaar Shwana Rabati is geschrokken van de aanslag op zijn supermarkt. "Ik ben helemaal in shock", vertelde hij dinsdagmorgen tegen Omroep Brabant. "Mijn winkel is helemaal kapot."

Reacties op de aanslag op de supermarkt:

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.