Bredase scholen mogen kinderen thuis laten blijven als leraar zich in het weekend ziekmeldt

10 december 2020 om 13:56 • Aangepast 11 december 2020 om 08:21
nl
De 28 scholen van de Bredase scholengemeenschap INOS, mogen er tot 1 februari 2021 voor kiezen in het weekend geen vervanging te regelen als er een leraar ziek is. Ouders krijgen dan te horen dat leerlingen op maandag thuis mogen blijven.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

De maatregel wordt genomen vanwege toenemende besmettingen en hoog ziekteverzuim onder leraren in verband met het coronavirus. “Directeuren geven aan dat de bezetting steeds lastiger te realiseren is. Ondanks het feit dat er sneller kan worden getest, zorgen de toename in besmettingen en de reguliere winterverkoudheid/griep voor veel uitval. Vooral bij meldingen in het weekend zorgt dit voor extra werkdruk”, aldus de scholengemeenschap in een brief naar ouders.

Geen vervanging
“Daarom hebben wij besloten dat een directeur vanaf nu tot 1 februari 2021 bij ziekmeldingen in het weekend de ouders mag informeren dat er op maandag geen vervanging is en leerlingen thuis moeten blijven. Op die manier hopen wij dat weekend ook echt weekend kan zijn en blijven voor onze medewerkers.”

Een woordvoerder laat weten dat er tot nu toe weinig gebruik wordt gemaakt van de nieuwe maatregel en dat het om een 'uiterste noodmaatregel' gaat. "Wij willen duidelijk maken dat we alles op alles zetten om het onderwijs door te laten gaan", aldus INOS.

Volgens de school kwam het voor de herfstvakantie zelden tot niet voor dat er een groep naar huis werd gestuurd omdat er geen vervanging was. “Inmiddels zijn we twee maanden verder en wij weten dat de afgelopen weken een zware wissel hebben getrokken op alle collega’s.”

De scholen schrijven: "We kunnen ons echter voorstellen dat sommigen van u inmiddels enige ‘coronamoeheid’ voelen en dat het soms meer moeite kost om u aan de richtlijnen te houden of dat u daardoor teleurgesteld bent in zaken die niet kunnen doorgaan op school. Wij kunnen niet genoeg benadrukken hoe hard we elkaar hard nodig hebben om de veiligheid op school te borgen."

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.