Politie zet coldcase-onderzoek naar de moord op Manon Seijkens (8) op laag pitje

12 december 2020 om 10:08 • Aangepast 14 december 2020 om 11:38
nl
De politie is er nog niet in geslaagd de 25 jaar oude moord op Manon Seijkens (8) uit Helmond op te lossen. De moordenaar is niet gevonden. Afgelopen zomer begon de politie een coldcase-onderzoek, waarna 103 tips binnenkwamen, maar de gouden tip zat er nog niet bij.
Profielfoto van Janneke BoschProfielfoto van ANP
Geschreven door

Daarom is nu besloten het onderzoek voorlopig op een laag pitje te zetten. "We zijn alle tips nagelopen, maar die hebben niets opgeleverd", zei de woordvoerder. "Voor nu is de zaak daarom op een lager pitje gezet. Natuurlijk hopen we op nieuwe tips. Daar zijn we van afhankelijk."

Damespumps met een riempje
Het meisje verdween op 10 augustus 1995 toen ze buiten aan het spelen was, haar lichaam werd pas een half jaar later gevonden. Het stoffelijk overschot was begraven in dicht struikgewas, niet ver van haar huis in Helmond. Bij haar lichaam werd ook een paar damespumps gevonden. In het riempje daarvan waren extra gaatjes gemaakt om de schoenen kleiner te maken.

Ondanks eerdere aanhoudingen van drie verdachten is de moordzaak nooit opgelost. De politie hoopte de moord na een kwart eeuw alsnog op te lossen. Dat is vooralsnog niet gelukt.

Nieuwe informatie
Begin augustus kwam er nieuwe informatie naar buiten over een eerder gevonden zwarte haar die volgens nieuw DNA-onderzoek vermoedelijk afkomstig is van een Oost-Aziatische persoon. Om die reden zette het Openbaar Ministerie een podcast online over de onopgeloste moord. De podcast is vele duizenden keren aangeklikt.

De gevonden haar zou van de dader kunnen zijn, liet de politie toen weten. Maar ook van iemand uit de omgeving van de dader, met wie het meisje kort voor haar dood contact had. De haar behoorde niet toe aan één van de eerder gearresteerde verdachten.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.