Video

Kerstsfeer ver te zoeken in coronateststraat: 'Het is een testtent, geen feesttent'

25 december 2020 om 17:38
nl
Natuurlijk wordt er op allerlei plekken ook gewerkt op Eerste Kerstdag. Zo ook op een plek die vorig jaar nog niet bestond: de teststraat van de GGD. Want ook als je met kerst coronaverschijnselen hebt, kun je je gewoon laten testen.
Profielfoto van Tom van den Oetelaar
Geschreven door

Het enige beetje kerstsfeer dat in de teststraat bij het Amphia ziekenhuis locatie Langendijk te vinden is, is een klein snoertje met kerstlampjes achter in een hoek. En dat is eigenlijk per ongeluk, want het is helemaal niet de bedoeling dat er een feestachtige sfeer hangt in de tent: “Het is geen feesttent, het is een testtent”, legt coördinator Jeannette van der Ent Braat uit. “We zijn hier bezig met serieus werk. En die boodschap willen we ook uitstralen.”

"Ze vinden ons allemaal helden."

Abdel Agharbi is een van de medewerkers. Hij heeft zich vrijwillig opgegeven om te werken tijdens de feestdagen. “Ik vier zelf geen kerst. Ik heb mezelf opgeofferd zodat mijn collega’s lekker vrij zijn.” Abdel merkt wel dat er op dit soort dagen extra waardering is voor wat hij doet. “Er zijn heel veel taarten, koekjes en snoepgoed binnengekomen. Ze vinden ons eigenlijk allemaal helden'', zegt hij lachend.

Dit zijn de cadeaus die de medewerkers van de teststraat in Breda krijgen:

In de kantine, waar alle medewerkers samen op veilige afstand van elkaar hun kerstlunch opeten, staan alle cadeautjes op een tafel uitgestald. Coördinator Jeannette heeft haar gezin thuis achtergelaten. Toen een cliënt vanochtend een kerststuk afgaf met de boodschap ‘Jullie zijn kanjers’, deed dat haar wel wat. “Het maakt deze dagen extra intens.”

Ze heeft een verzoek aan iedereen die zich met kerst laat testen: “Blijf in de buurt van je telefoon. Want als je positief bent bevonden, kun je door de GGD gebeld worden voor bron- en contactonderzoek. Mensen willen met de feestdagen de telefoon nog wel eens uitzetten. Maar als je getest bent, laat hem dan vooral aanstaan.”

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.