Toegangscontroles in Veen, politie massaal op de been - Omroep Brabant

Toegangscontroles in Veen, politie massaal op de been

29 december 2020 om 17:38 • Aangepast 1 januari om 21:55
Foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision
Foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision
Alle toegangswegen naar Veen zijn dinsdagavond rond kwart over zes afgesloten. Wie er niet werkt of woont, komt er niet in.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door
Malini Witlox

De afzettingen werden dinsdag eerder neergezet dan de dag ervoor. Maandagavond was de politie namelijk te laat aanwezig in het dorp. Toen ging er om tien over zeven een auto in vlammen op. Op dat moment waren nog niet alle wegen afgezet.

15 ME-bussen wachten af
Eerder op de dag reden al 15 ME-bussen met ieder ongeveer zes tot acht agenten erin naar Nieuwendijk, waar verzameld werd. Een deel van de ME'ers rijdt sinds zes uur dinsdagavond in het dorp rond in witte bussen met rood-blauwe strepen.

Auto weggetakeld
Een Poolse auto stond dinsdagmiddag een paar straten van de kruising af geparkeerd waar het telkens onrustig was. Die wagen was beschadigd. De gemeente en politie hebben de auto rond vier uur gecontroleerd en er stonden anderhalf uur lang boa's bij om de wagen te bewaken. Rond half zes is de auto weggetakeld.

In Veen geldt sinds zondagavond een noodverordening nadat meerdere avonden op rij auto's in brand werden gestoken. Dat is al een jarenlange traditie in Veen rond de jaarwisseling. Afgelopen weekend liep het echter uit de hand en werd ook zwaar vuurwerk onder een brandweerauto gegooid.

Foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision
Foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...