Video

Opnieuw onrust in Veen na autobranden: vier mannen opgepakt en drie mannen beboet

30 december 2020 om 19:18 • Aangepast 31 december 2020 om 22:37
nl
De politie heeft woensdagavond in Veen vier mannen opgepakt voor het overtreden van het samenscholingsverbod. Dat gebeurde kort nadat er op de kruising in het dorp én bij het viaduct bij het nabijgelegen Andel een auto uitbrandde.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

Het gaat om mannen van 22, 25, 40 en 51 jaar oud. Volgens de politie stonden zij daar pas nadat de brand al geblust was en heeft hun aanhouding niets met de brand te maken.

Woensdagavond rond kwart voor twaalf zijn nog eens drie mannen uit Gorinchem bekeurd voor het overtreden van de noodverordening . Zij kregen ook een bestuurlijke maatregel opgelegd voor het geval ze de noodverordening nog eens overtreden.

Wachten op privacy instellingen...

Branden
Woensdag rond halfzes werd op het roemruchte kruispunt van de Witboomstraat en de Van der Loostraat in Veen een Opel Combo in de hens gezet. Het voertuig was geladen met olie en autobanden. Even later was het ook raak op het viaduct over de N267. De brandweer van Giessen werd opgetrommeld om die brand te blussen.

De politie was toen nog niet te zien bij de ingangen van het dorp, maar inmiddels zijn agenten en leden van de Mobiele Eenheid in groten getale aanwezig in en rond Veen.

Stapel autobanden
Rond halfacht werd de brandweer opnieuw opgeroepen, ditmaal om een stapel brandende autobanden te blussen. Dat gebeurde aan de Molenhof in Wijk en Aalburg. Een oplettende buurtbewoner had er met zijn tuinslang al voor gezorgd dat een houten schuurtje niet in vlammen opging.

LEES OOK:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.