Mislukte aanslag met molotovcocktail op gemeentehuis van Valkenswaard, daders op beeld te zien - Omroep Brabant
Video

Mislukte aanslag met molotovcocktail op gemeentehuis van Valkenswaard, daders op beeld te zien

7 januari 2021 om 06:15 • Aangepast 8 januari 2021 om 09:42
nl
In de vroege ochtend van nieuwjaarsdag is een molotovcocktail naar het gemeentehuis in Valkenswaard gegooid. De politie heeft een filmpje gepubliceerd waarop de daders te zien zijn.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

Op de beelden is te zien hoe twee mensen op de fiets aankomen bij theater De Hofnar in Valkenswaard. Een van hen steekt vervolgens een molotovcocktail aan en gooit die in de richting van het gemeentehuis.

De brandstichting mislukt: de lont vliegt uit de fles en de molotovcocktail vliegt niet in brand. De fles belandt op het plein voor het gemeentehuis en richt daar verder geen schade aan.

De politie zoekt de twee verdachten en heeft daarom foto's en een video verspreid.

Hier zie je hoe de molotovcocktail wordt gegooid:

Wachten op privacy instellingen...

Onrust in Valkenswaard
Verschillende jongeren in Valkenswaard kregen in de nacht van oud en nieuw een gebiedsverbod opgelegd voor delen van het dorp. Er waren signalen dat ze in die nacht van plan waren om 'met zwaar vuurwerk onrust en vernielingen te plegen', zo schreef de burgemeester vorige week in een brief. Die dreiging zou zijn gebleken uit onderzoek door de politie.

Behalve de gebiedsverboden voor een aantal jongeren in Valkenswaard, werd er ook voor extra cameratoezicht gezorgd bij het gemeentehuis.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.