Video

Gemeente Eindhoven sluit winkel na weigering om mondkapjes te dragen en mishandeling agenten

9 januari 2021 om 15:13 • Aangepast 19 januari 2021 om 12:26
nl
De delicatessenwinkel Delicious Store aan de Kleine Berg waar zowel personeel als bezoekers weigerden een mondkapje te dragen en waar agenten vrijdag werden mishandeld, moet voor onbepaalde tijd de deuren sluiten. Dat heeft burgemeester Jorritsma bepaald. "Wie niet horen wil, moet maar voelen."
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

De burgemeester is bepaald niet te spreken over wat er vrijdag gebeurde. "Je blijft met je fikken van onze dienders af. Of het nu een boa of een politieagent is."

In de Delicious Store aan de Kleine Berg in Eindhoven werden twee agenten mishandeld, nadat die de medewerkers en de eigenaar van de zaak aanspraken op het feit dat ze - ondanks de geldende mondkapjesplicht - geen mondkapje droegen. De agenten waren ingeschakeld nadat eerder boa's de medewerkers al hadden aangesproken op hun gedrag.

Medewerkers van de winkel vinden dat ze in hun recht staan:

En ook dat was niet de eerste keer, weet Jorritsma. "Ze zijn verschillende keren gewaarschuwd omdat ze de regels niet naleven. We hebben hier niet uit de heup geschoten. En dan kun je wel blijven blaffen, maar dan moet je ook een keer bijten."

Op vrijdag liep de situatie uit de hand toen agenten de medewerkers opnieuw aanspraken op hun weigering een mondkapje te dragen. "Als je dan de volgende dag de winkel gewoon opendoet, dan is dat een dikke vinger naar de overheid en de maatschappij", vindt Jorritsma. Daarom is besloten dat de winkel voor onbepaalde tijd dicht moet. "Hij mag pas weer open als hij kan aantonen dat hij zich houdt aan de geldende voorschriften."

"Dit grenst aan het onbetamelijke."

Het zijn lastige tijden voor ondernemers, weet ook de burgemeester. En hij begrijpt dat mensen proberen om op een of andere manier een inkomen te genereren. "Maar in dit geval zijn heel bewust alle voorschriften getart en zijn mensen op sociale media uitgenodigd om vooral zonder mondmasker naar de winkel te komen. Dan ga je echt een grens over. Dit grenst aan het onbetamelijke."

Op de Facebookpagina van de winkel plaatsen veel mensen een boze reactie. Ze zijn het er niet mee eens dat er in de winkel geen mondkapjes worden gedragen.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.