Video

Eigenaar delicatessenzaak zegt gemarteld te zijn, medewerker reageert furieus op verslaggever

9 januari 2021 om 19:19 • Aangepast 19 januari 2021 om 12:27
nl
Ronald Stoot, eigenaar van de Delicious Store in Eindhoven, zegt zelf te zijn mishandeld door agenten bij het opstootje vrijdagavond in zijn zaak aan de Kleine Berg. Toen de eigenaar door agenten werd gewezen op de mondkapjesplicht liep het uit de hand.
Profielfoto van Noel van Hooft
Geschreven door
Noel van Hooft

Een medewerker van de zaak zit nog vast voor mishandeling en poging doodslag tegen agenten. Stoot zegt zelf door agenten tegen de grond zijn gedrukt en 'fors te zijn mishandeld' omdat hij zijn identiteitsbewijs niet wilde laten zien.

Het personeel van de delicatessenwinkel weigerde, ondanks enkele waarschuwingen, een mondkapje te dragen. Agenten kwamen naar de winkel om boa's van de gemeente te assisteren. Omdat de eigenaar van de winkel weigerde mee te werken, werd hij aangehouden. Hij verzette zich daarbij hevig.

De partner van de eigenaar nam onder meer een agent in een wurggreep. Burgemeester Jorritsma van Eindhoven heeft de zaak inmiddels gesloten.

Ook een derde, 47-jarige, medewerkster van de winkel verleende geen medewerking aan de controle van haar identiteit. Uiteindelijk wisten de agenten en de handhavers de mannen en de vrouw onder controle te krijgen.

Een vierde winkelmedewerker wordt alleen bekeurd voor het niet naleven van de mondkapjesplicht. Hij hield zich tijdens het incident afzijdig.

De gemeente Eindhoven sloot de delicatessenzaak aan de Kleine Berg in Eindhoven.
De gemeente Eindhoven sloot de delicatessenzaak aan de Kleine Berg in Eindhoven.

Veel geweld
Ronald Stoot weet naar eigen zeggen nog steeds niet waarom de agenten 'buitenproportioneel veel geweld hebben gebruikt'. "Ik ben tegen de grond gedrukt en ben behoorlijk gemarteld." Ook ontkent hij dat zijn partner, die nog steeds vastzit, geweld heeft gebruikt. "Twee getuigen hebben daar niets van gezien."

Onzin
Stoot beweert dat hij een mondkapje niet kan verdragen. "En dan wil ik de mondkapjesplicht ook niet aan mijn klanten opleggen." De eigenaar had eerder al te kennen gegeven het dragen van een mondkapje onzin te vinden en vrij te willen ademen. "De werking van mondkapjes is omstreden en dat weet iedereen", zegt Stoot.

Inmiddels hangt er een briefje op het raam van de delicatessenzaak waarop staat dat een mondkapje nu wel verplicht is. De zaak is echter voorlopig nog gesloten. "Ik wacht op de gemeente tot ik weer open mag. Dan ga ik handhaven op de mondkapjesplicht, maar ik ben het er niet mee eens."

Kijk hieronder het hele interview met Ronald Stoot, de eigenaar van de delicatessenzaak.

Tweede Wereldoorlog
Ook op social media wordt duidelijk dat Stoot niks moet hebben van alle coronaregels. De Tweede Wereldoorlog en de nazi’s worden betrokken in berichten over Rutte en De Jonge. Op social media zegt Sloot dat alle winkels gewoon weer open kunnen. ‘’Beste mensen, alles kan ook open. De overheid heeft nog steeds geen getekende coronawet en mondkapjesplicht’’, zo schrijft hij.

Geschreeuw
Zaterdagmiddag rond één uur probeerde onze verslaggever een reactie te krijgen bij de Delicious Store in Eindhoven. Maar hij werd naar buiten gewerkt en daarna volgt er geschreeuw.

In onderstaande video zie je hoe dat ging:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.