Video

Het kabouterparadijs van Bob is ontruimd: 'Ik denk dat de klager blij is'

16 januari 2021 om 13:36 • Aangepast 16 januari 2021 om 14:12
nl
Bob Beunk heeft zijn kabouterparadijs in Rijen zaterdag weggehaald. Niet vrijwillig, maar omdat er een klacht is binnengekomen. Het tuintje staat namelijk op grond van de gemeente en die heeft besloten dat alle kabouters weg moeten.
Profielfoto van Ista van GalenProfielfoto van Jan Peels
Geschreven door

Op Facebook deelt Bob Beunk een foto van het lege tuintje. "Zo, tuin is leeg", schrijft hij. "Is wel heel kaal zo. Ik denk dat de klager dit mooi vindt." Bob hoopt ook dat de burgemeester en de gemeente Gilze en Rijen zich aan hun woord houden: "Dat het perkje wordt aangepakt en beplanting wordt aangebracht."

Wachten op privacy instellingen...

Begin december kreeg Bob van de gemeente te horen dat zijn kabouterparadijs weg moest. Op een leegstaand stukje grond naast zijn tuin had Bob al twee jaar zo'n twintig beeldjes staan van kabouters. Vanwege de feestdagen stond er ook een versierde kerstboom. "Het lag altijd vol afval en ik ben het gaan onderhouden", zei hij in december tegen Omroep Brabant.

De hele straat was volgens Bob fan van het tuintje. Maar de gemeente liet weten een klacht te hebben ontvangen. Daardoor pakte de gemeente de regels erbij en werd geconcludeerd dat het tuintje weg moest. Tot frustratie van Bob.

Bob Beunk met zijn kabouters. (foto Jan Peels)
Bob Beunk met zijn kabouters. (foto Jan Peels)

Vanaf nu zal hij het stukje grond niet meer bijhouden. ''Het wordt vanaf nu weer een afvalput. En als er dan wat afval ligt, ga ik elke dag bellen. Ik ruim niks meer op'', zei Bob in december.

De kabouters krijgen een nieuwe plek in Oss. Vorige week vertelde Bob dat iemand uit die stad had laten weten dat hij een mooie plek in zijn tuin heeft voor de kabouters. Bob heeft zelf namelijk geen plek in zijn eigen tuin.

Kijk hier hoe Bob de kaboutertuin, met pijn is zijn hart, leeghaalt (video)

Lees ook:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.