Vastgoedtycoon Roger Lips uit Uden mag rechter uitleggen waar miljoenen zijn gebleven

18 januari 2021 om 06:28 • Aangepast 19 januari 2021 om 06:15
nl
Vastgoedhandelaar Roger Lips uit Uden moet zich maandag voor de rechtbank in Zwolle verantwoorden over de gang van zaken rondom zijn faillissement. Curatoren roken onraad na het zien van volgens hen dubieuze constructies, waarbij tientallen miljoenen van rekeningen zouden zijn verdwenen. Lips is in 2013 gevlucht naar Dubai en wil niet naar Nederland komen voor het proces.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

De 56-jarige vastgoedondernemer ging in 2013 persoonlijk failliet. Zo'n 150 aan hem gelieerde bedrijven gingen in de jaren erna over de kop. Curatoren die de zaak niet vertrouwden, wilden dat Lips alle gevraagde stukken op tafel zou leggen. Om hem daartoe te dwingen werd hij in 2013 na bevel van de rechter korte tijd gegijzeld. Na een fout kwam hij vrij en vertrok naar Dubai. Vanuit daar voert hij sindsdien fel verweer.

Weinig vertrouwen
De vastgoedman hevelde volgens de curatoren miljoenen over uit bv's naar een bedrijf op naam van zijn vrouw. Zo betaalde de bv van Lips 30 miljoen euro aan een stichting op naam van zijn vrouw en kinderen voor iets dat volgens de curatoren nog geen acht ton waard was. Ook zijn vrouw is verdachte in de strafzaak.

De rechtbank trekt drie dagen uit voor de zaak. Roger Lips geeft desgevraagd aan niet op de zitting te verschijnen. Zijn advocaten wraakten begin 2020 de rechters. Lips zei kort na het afgewezen wrakingsverzoek al weinig vertrouwen te hebben in de rechtsgang.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.