Video

Rust teruggekeerd in Eindhoven na dag vol rellen

24 januari 2021 om 19:55 • Aangepast 1 februari 2021 om 15:42
nl
De rust is zondagavond rond tien uur teruggekeerd in het centrum van Eindhoven. Dat laat de politie weten.
Profielfoto van Marielle Bijlmakers
Geschreven door
Marielle Bijlmakers

Een omwonende die op het Stationsplein woont, kijkt vanuit zijn woonkamer uit over het plein. Daar ziet hij nog smeulende resten van auto's liggen die door de relschoppers in brand zijn gestoken. Overal liggen losse stenen en kapotte tegels.

Wachten op privacy instellingen...

Op het 18 Septemberplein, waar het geweld zondagmiddag om kwart over twee losbarstte, is het weer rustig. Maar ook hier is het een enorme ravage. In het donker zijn niet alle vernielingen zichtbaar, maar er smeulen nog wat fietsen na. Ook liggen overal stenen en stoeptegels, die bij het rellen uit de grond zijn getrokken.

Op het Stationsplein smeulen de terrasmeubels van Café De Hertog na. Die meubels zijn zondagmiddag in brand gestoken. Een paal met camera's is uit de grond getrokken, de ruiten van een reclamezuil zijn ingeslagen. "Volgens mij was het gewoon een excuus om te rellen", vermoedt de omwonende.

Een herinnering aan een trieste dag in Eindhoven (foto: Rene van Hoof).
Een herinnering aan een trieste dag in Eindhoven (foto: Rene van Hoof).

"Het was wel heftig vanmiddag", gaat hij verder. "Ik heb nog nooit zoiets gezien hier. Het leek wel de ontruiming van het Malieveld. Twee jaar geleden is het station mooi gerestaureerd en nu dit."

Lees alle verhalen over de rellen in Eindhoven op onze themapagina.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.