Video

'Meerdere verdachten opgepakt voor plunderen van Primera in Den Bosch'

27 januari 2021 om 18:04 • Aangepast 28 januari 2021 om 17:39
nl
De politie heeft meerdere verdachten opgepakt voor het plunderen van de Primera aan de Visstraat in Den Bosch, maandagavond. Volgens de eigenaresse, Maaike Neuféglise, heeft de politie haar gevraagd om aangifte te doen. Op die manier kan worden voorkomen dat de verdachten weer moeten worden vrijgelaten.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Neuféglise heeft woensdagmiddag aangifte gedaan tegen de relschoppers. "We werden vanochtend gebeld door de politie met de vraag of we langs wilden komen, want ze moesten een rapport opmaken. Dus dat heb ik vanmiddag gedaan, want ik wil natuurlijk voorkomen dat deze relschoppers hun straf ontlopen. De politie vertelde me dat je ze niet oneindig lang vast kunt houden."

Volgens Neuféglise heeft de politie na de plundering urenlang sporenonderzoek gedaan in de winkel. Justitie bevestigt dat bloedsporen en vingerafdrukken zijn veiliggesteld.

Geen details
De politie wil geen details geven over de inhoud van de aangifte of de vraag waarom ze Neuféglise gevraagd hebben aangifte te doen. "Dat is tussen het slachtoffer en de politie."

Maaike Neuféglise werd het gezicht van de rellen, maandagavond in Den Bosch. Haar winkel aan de Visstraat werd flink vernield. Al snel werd een inzamelactie opgeleverd. Veel mensen leven mee en storten een bedrag om te helpen met het herstel van de zaak. Inmiddels is al meer dan 100.000 euro opgehaald.

Ruiten van de Primera zijn aan diggelen geslagen door plunderende jongeren.
Ruiten van de Primera zijn aan diggelen geslagen door plunderende jongeren.

LEES OOK

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.