Koning praat met Bossche winkeliers na de rellen, bekijk hier hoe dat ging - Omroep Brabant
Video

Koning praat met Bossche winkeliers na de rellen, bekijk hier hoe dat ging

28 januari 2021 om 11:52 • Aangepast 4 februari 2021 om 10:26
nl
Koning Willem-Alexander heeft donderdagochtend een bezoek gebracht aan Den Bosch dat maandag zwaar getroffen werd door relschoppers. Hij bezocht onder andere Maaike Neuféglise, de eigenares van de vernielde Primera. Omroep Brabant was erbij en deed in een extra uitzending van Brabant Nieuws verslag van het bezoek.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Koning Willem-Alexander eindigde zijn wandeling bij de vernielde Primera van Maaike. Beelden van de verdrietige eigenares gingen de dag na de rellen de wereld over. Met het bezoekje wil de koning haar een hart onder de riem steken.

De koning begon 's ochtends rond tien uur bij het stadhuis en liep langs verschillende verwoeste plekken en winkels. Maandagavond trokken rellende en plunderende jongeren door de stad. De schade bleek enorm. De koning wilde de schade en impact met eigen ogen bekijken. Hij sprak met Bosschenaren en winkeleigenaren.

Het bezoek van de koning kijk je hier terug:

Wachten op privacy instellingen...

De koning maakte met paraplu een wandeling door de regen langs dichtgetimmerde winkels en panden, waarvan ruiten maandagavond werden ingegooid. Burgemeester Jack Mikkers sloot zich aan bij de ronde door Den Bosch.

Ook ging de koning langs bij getroffen winkeleigenaren, zoals de eigenaren van een luxe kledingzaak aan de Hinthamerstraat. Daar vertelden de eigenaren hun verhaal: “Gelukkig hebben ze hier niet geplunderd. We hebben eigenlijk geluk gehad dat het bij ruitschade is gebleven.” De koning betuigde zijn steun en stelde vragen over de impact en het schadeherstel.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.