Video

Koning noemt Maaike van de geplunderde Primera 'het symbool van de kracht van Nederland'

28 januari 2021 om 12:42 • Aangepast 4 februari 2021 om 10:26
nl
Koning Willem-Alexander ging donderdag op bezoek bij Maaike Neuféglise, eigenares van de maandag vernielde Primera in Den Bosch. Maaike werd volgens de koning het 'nationale symbool van de verschrikkingen en de kracht van Den Bosch en Nederland'.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

De koning noemde het 'fantastisch' hoe Maaike die rol op zich heeft genomen. De winkeleigenaresse was erg blij met de bemoedigende woorden van de koning. "Ik ben ook niet van plan die rol af te staan", zei ze trots.

De koning maakte donderdag een ronde door Den Bosch, langs vernielde plekken en winkels. Hij sprak met Bosschenaren en winkeleigenaren. Hij vroeg Maaike Neuféglise onder andere naar de schade.

Maaike kreeg bezoek van de koning, zo ging dat eraan toe:

Dertig mensen binnen
"Nu begint alles pas in te dalen", zei ze. "Ramen zijn kapot, de alarmsystemen moeten vernieuwd worden. In tweeënhalve minuut is alles kort en klein geslagen. Wat we op de camerabeelden hebben kunnen zien, is dat ongeveer dertig mensen hier in die tijd alles hebben vernield. Ze zijn over de toonbank gesprongen, hebben alles leeg getrokken en spullen kapotgemaakt."

Omroep Brabant maakte een extra nieuwsuitzending rondom het bezoek van de koning aan Den Bosch. Hieronder kun je alles terugkijken:

Wachten op privacy instellingen...

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.