Kapotte ruiten na rellen: Eindhoven meldt meeste schade bij glasverzekeraar

28 januari 2021 om 11:42 • Aangepast 29 januari 2021 om 12:37
nl
Topdrukte bij glasverzekeraar Midglas in Breda na de avondklokrellen van de afgelopen dagen. Eindhoven spant de kroon wat kapotte ruiten betreft, gevolgd door Den Bosch. Dat vertelt directeur van de verzekeraar Jurgen Quaars donderdagochtend. De Blob op het 18 Septemberplein in Eindhoven raakte zondag bijvoorbeeld zwaar beschadigd door stenengooiers.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Deze glazen iglo, zoals Quaars de Blob noemt, is bij Midglas verzekerd. “In dit geval heb je het niet over standaardbeglazing. Dus dan heb je het meteen over een forse schade”, geeft hij aan.

Politie bij de Blob in Eindhoven (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
Politie bij de Blob in Eindhoven (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).

Over het aantal meldingen en het totale schadebedrag doet de glasverzekeraar geen mededelingen. Wel geeft Quaars aan eigen risico voor midden- en kleinbedrijf niet in rekening te brengen. “En bij twijfel of iets wel of niet verzekerd is, vergoeden we de schade. We doen er alles aan om ondernemers zo welwillend mogelijk te helpen”, benadrukt hij.

Bij de glasverzekeraar hebben ze wel vaker te maken met forse schades. Bijvoorbeeld in het geval van een storm. “Maar nu is het gevoel anders”, zegt Quaars. “Ondernemers die het al moeilijk hebben als gevolg van de coronacrisis worden nu nog eens geraakt. Daarin zit de boosheid.”

'Meldingen druppelen binnen'
Het Verbond voor Verzekeraars kan donderdagochtend nog niks zeggen over een schadebedrag door de rellen in onder meer Eindhoven en Den Bosch. “De meldingen druppelen binnen”, zegt een woordvoerder. “Maar voor een indicatie van een totaal schadebedrag is het te vroeg”, geeft ze aan.

Verzekeraar Interpolis in Tilburg geeft aan geen mededelingen te doen over het aantal schademeldingen na de rellen. De verzekeraar verwijst hiervoor naar het Verbond van Verzekeraars.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.