Ouders opgelucht nu scholen in Bergen op Zoom toch open gaan: 'De kinderen zijn heel blij'

5 februari 2021 om 19:25 • Aangepast 8 februari 2021 om 11:11
nl
De kinderen die op een basisschool in de regio Bergen op Zoom zitten die onder de Lowys Porquinstichting (LPS) valt, zijn dolblij dat ze woensdag weer naar school mogen. Ook de ouders zijn opgelucht, zo zegt Natasja Goossens, die een dochter op Basisschool De Poorte in Woensdrecht heeft zitten.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Het bestuur van de LPS wilde alle scholen dichthouden omdat het niet veilig was, maar de onderwijsinspectie stak daar een stokje voor. Wel krijgt de school twee dagen uitstel om de opening voor te bereiden. Terwijl de andere scholen in Nederland maandag open gaan, openen de 31 basisscholen die onder de LPS vallen, woensdag de deuren.

"Die twee dagen uitstel zijn geen probleem. Het ging ons erom dat het schoolbestuur helemaal geen openingsdatum wilde noemen, ook niet aan de wethouders", zegt Goossens, die zelfs een taart haalde om het goede nieuws te vieren.

Blijschap
Ze is dolblij dat de scholen weer opengaan. Eerder vertelde Natasja dat haar dochter en andere kinderen erg verdrietig waren dat scholen dicht zouden blijven, hoewel premier Rutte bij zijn persconferentie had gezegd dat dat ze 8 februari weer open mochten.

"Alle kinderen zijn heel blij", zegt Goossens. "De onderwijsinspectie heeft gezegd dat de stichting het belang van de kinderen op de eerste plaats moet zetten."

Ze krijgt veel positieve reacties van ouders en leerlingen. "Online onderwijs is erg zwaar. En kinderen hebben ook contacten met andere kinderen nodig."

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.