Video

Roy Donders weet niet van ophouden: alle hoogte- en dieptepunten op een rij

12 maart 2021 om 12:48 • Aangepast 15 maart 2021 om 11:56
nl
Roy Donders heeft met zijn 30 jaar al heel wat beroepen uitgeoefend. Binnenkort komt er daar nog één bij. Donders begint namelijk een eigen schoonheidskliniek in Tilburg. De Tilburger weet duidelijk niet van ophouden. Een overzicht van wat hij zoal gedaan heeft.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

Kledingzaak, kapper, stylist
Donders begon zijn carrière in 2010 met zijn eigen kledingwinkel Rojami's in Groenewoud. Daarnaast ging hij ook aan de slag als kapper en stylist, waarbij hij zich vooral richtte op vrouwen uit volksbuurten en woonwagenkringen.

Realityster
In 2012 zagen we de stylist voor het eerst op televisie verschijnen in het programma Gypsy Girls, waarin de woonwagengemeenschap in Nederland een aantal weken wordt gevolgd. Donders won hier de harten van kijkers en kreeg al snel daarna zijn eigen realityshow: Roy Donders: Stylist van het Zuiden. Dit programma startte in 2013 en was goed voor zes seizoenen.

Huispakkenontwerper
Donders lanceerde daarin zijn eigen huispakkenlijn en draagt sindsdien de naam Koning van de huispakken. In 2014 werkte hij zelfs samen met Jumbo Supermarkten en ontwierp hij WK-juichpakken.

Volkszanger
Een carrière als stylist, kapper en inmiddels realityster was voor Donders lang niet genoeg: hij ging ook voor een carrière als volkszanger. De Tilburger bracht een aantal singels uit, maar kwam niet tot een echte hit. Maar dat houdt hem niet tegen: eind dit jaar kwam hij nog met het nieuwe nummer 'Halte onbekend'.

Carnavalsartiest
Daarnaast bracht de Tilburger twee carnavalshits uit met Patty Brard, genaamd ‘We Zullen de Laatste Zijn’ en 'Wat Zijn Ze Lekker'. De zanger was voor de coronacrisis ook nog regelmatig op podia te zien.

Roy Donders zingend met Patty Brard:

Wachten op privacy instellingen...

Maar het is niet alleen goud wat er glittert. Na alle successen ging het in 2018 wat minder goed met de paillettenkoning. Zijn winkel Rojami’s werd eind december dat jaar failliet verklaard door de rechtbank Zeeland-West-Brabant. Het liep niet zo lekker met de kledingwinkel vanwege de verhuizing naar het centrum van Tilburg en doordat zijn winkel meerdere keren werd leeggeroofd. Ondanks het faillissement gaat de ontwerper door. Rojami’s heeft nog steeds een webshop.

Kerstballen-, bedden- en sieradenontwerper
Daarnaast kwam Donders met een kerstballencollectie, een beddenlijn en heeft hij sinds december 2020 ook nog een unisex-sieradenlijn.

Schoonheidskliniek
Dat Donders niet stil kan zitten, mag duidelijk zijn. Donderdag maakte hij bekend dat hij een eigen kliniek start. Tijdens de coronacrisis heeft de Tilburger schoonheidsopleidingen gevolgd en samenwerking gezocht met specialisten. In de kliniek kun je terecht voor onder meer plastische chirurgie, laserbehandelingen en tanden bleken. Als hij weer mag optreden, gaat hij dat combineren met zijn werk in deze kliniek.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.