Kickbokser Van Roosmalen over zijn ongeluk: 's Avonds begint het malen'

19 maart 2021 om 19:24 • Aangepast 22 maart 2021 om 09:44
nl
Voor het eerst sinds het vreselijke auto-ongeluk op 13 januari doet kickbokskampioen Robin van Roosmalen openlijk zijn verhaal. "Ik zou mijn hele leven verlamd willen zijn als Melissa nog zou kunnen leven”, zegt de Bosschenaar in een interview in De Telegraaf.
Profielfoto van Thomas de Waard
Geschreven door
Thomas de Waard

Het leven van de 31-jarige voormalige kickbokser werd volledig op zijn kop gezet toen hij en zijn twee jaar jongere zus Melissa met autopech langs de weg kwamen te staan. Een vrachtwagen raakte de auto terwijl ze stil in de berm stonden. Robin raakte ernstig gewond en Melissa was opslag hersendood. ''Ik ben blij dat ze niet heeft geleden”, zegt de sporter tegenover de krant.

Het verlies valt Roosmalen zwaar. Regelmatig kampt hij met de vraag 'wat als'. In de avond begint vaak het malen, zo legt hij uit. "Wat als we onderweg koffie waren gaan halen? Wat als Melissa te laat was geweest, zoals altijd en niet op tijd?"

Traumatherapie
De Bosschenaar begint binnenkort met traumatherapie om om te kunnen gaan met de moeilijke herinneringen. "Ik zit nu ook vol in mijn eigen proces, in fysiek opzicht. Ik denk dat de zwaarste periode nog moet komen.”

Ook fysiek moet Van Roosmalen nog lang herstellen. Door de harde klap bij het ongeluk is hij meters door de lucht gevlogen en buiten bewustzijn geraakt. Zijn bekkenbodem is in tweeën gebroken en zenuwen in zijn onderrug en bil zijn afgescheurd. Het kraakbeen tussen diverse ruggenwervels is totaal afgebrokkeld. Ook bleek hij in zijn rug een bloedprop van een liter te hebben. Het is nog niet duidelijk of hij helemaal zal herstellen.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.