Gestolen stokoude pony van Hans is terecht: 'We zijn zo blij!'

23 maart 2021 om 21:40 • Aangepast 24 maart 2021 om 21:24
nl
De hoogbejaarde shetlandpony Enterprise uit Lierop is weer terecht. "Ik heb zojuist het bericht gekregen van de politie", vertelt de dolgelukkige eigenaar Hans Hendrikx.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

Shetlandpony Enterprise is 31 jaar oud. Omgerekend naar mensenjaren is dat bijna 100, vertelde Hans eerder aan Omroep Brabant. Hij verzorgt de bejaarde pony dagelijks. Hij is dan ook intens gelukkig dat Enterprise weer terecht is.

"Hij is volgens de politie nog op een geheime locatie."

Hans weet nog niet waar Enterprise is gevonden. “Ik weet nog niet alles. Hij is nog op een geheime locatie, zegt de politie. Een dezer dagen komt hij hopelijk weer naar huis.” Eerst wordt er nog een dierenarts ingeschakeld, die de shetlander helemaal nakijkt.

Enterprise is in de tussentijd geschoren, weet Hans wel te vertellen. “Dat is wel een teken dat de mensen die hem gestolen hebben, niet weten hoe shetlanders eruit moeten zien.” De fokker dacht al dat activisten zonder verstand van zaken zijn pony hadden meegenomen. Door de hoge leeftijd ziet het dier er niet zo fit meer uit.

"De mensen die hem mee hebben genomen, hadden vast goede bedoelingen."

Door het warme weer van vorige maand, valt de vacht van de pony uit. Er lagen losse plukken haar op zijn rug. Ook heeft het dier artrose en loopt hij moeilijk. “Die mensen die hem hebben meegenomen zullen vast goede bedoelingen gehad hebben. Maar de inspectie was al langs geweest. Als die zegt dat het goed is, geloof dat dan gewoon.”

Hij hoopt dat Enterprise snel weer terug naar huis komt, naar zijn eigen vertrouwde wei. “Zodat hij hier zijn laatste dagen kan slijten. We zijn zó blij dat hij weer terecht is.”

Hans Hendrikx, de eigenaar van de gestolen pony..
Hans Hendrikx, de eigenaar van de gestolen pony..

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.