FC Den Bosch en Jordania komen er samen niet uit, bal ligt bij de rechtbank

24 maart 2021 om 19:00 • Aangepast 25 maart 2021 om 19:03
nl
Er komt nog geen eind aan de vechtscheiding tussen FC Den Bosch en Kakhi Jordania. Beide partijen kregen van de rechtbank de opdracht om samen te zoeken naar een mogelijkheid om te schikken. Dit is niet gelukt. Het is nu aan de rechtbank om uitspraak te doen.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Het is voor iedereen die iets met FC Den Bosch heeft uitkijken naar woensdag 9 juni. Als het goed is komt de rechtbank die dag met een uitspraak in de zaak tussen FC Den Bosch en Jordania. Jordania eist bijna twee miljoen euro van FC Den Bosch, terwijl de voetbalclub op haar beurt honderdduizenden euro's wil zien van de Georgiër.

Na een zitting van bijna zeven uur volgde twee weken geleden nog geen uitspraak. De rechter had na het aanhoren van beide partijen de hoop dat ze er samen uit zouden komen. IJdele hoop, blijkt nu.

"De afgelopen veertien dagen hebben FC Den Bosch en Kakhi Jordania samen gezocht naar een mogelijkheid om te schikken. Helaas is andermaal gebleken dat de standpunten van partijen te ver uit elkaar liggen. Ook de discussierichting die de rechtbank had meegegeven, heeft hier niets aan veranderd", geeft de club aan.

Waar de rechter de spreekwoordelijke bal bij FC Den Bosch en de voormalig geldschieter had gelegd, ligt die nu dus weer terug bij de rechter. Een uitspraak in de zaak volgt over een kleine drie maanden. Op 9 juni kan er een streep gezet worden onder een lange en moeilijke periode voor de club uit de Keuken Kampioen Divisie.

De Bossche club is nog altijd op zoek naar een nieuwe geldschieter, maar de eis van Jordania zorgt ervoor dat mogelijke investeerders niet doorpakken of aanvullende eisen stellen. Welke kant de uitspraak ook uit zal vallen, de blik kan dan weer op de toekomst gericht worden.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.