Video

Solar Team Eindhoven komt met 'huis op wielen' en stopt met zonneraces

25 maart 2021 om 13:52
nl
Geen zonneraces meer voor het Solar Team van de Technische Universiteit Eindhoven. De Eindhovense studenten komen dit jaar met een zelfvoorzienend huis op wielen, een soort camper op zonne-energie. De eerste schetsen van het plan werden donderdag gepresenteerd.
Profielfoto van Ferenc Triki
Geschreven door

De nieuwe zonneauto die straks voor iedereen beschikbaar moet zijn, krijgt de naam SHOW. Dat staat voor Self-sustaining House On Wheels, oftewel: zelfvoorzienend huis op wielen. Het is de bedoeling dat mensen straks kunnen wonen, werken en leven in het mobiele huis. En dat alles op zonne-energie.

Na de zomer de weg op
Volgens de studenten moet de auto straks voldoende energie opwekken om te kunnen rijden, douchen, tv kijken, je laptop opladen en koffiezetten. “SHOW maakt je compleet zelfvoorzienend en onafhankelijk. Dit is mogelijk door nieuwe technologieën slim toe te passen. Brainport Eindhoven biedt hierbij voor ons veel mogelijkheden”, stelt Kjell Revenberg, teammanager van Solar Team Eindhoven.

Het team wil met SHOW de energie- en auto-industrie uitdagen om sneller over te stappen op milieuvriendelijke energie. Zij is nog op zoek naar sponsoren voor het project. De studenten hopen dat het nieuwe 'huis op wielen' in september de weg op kan.

Prijzen
Solar Team Eindhoven behaalde de afgelopen jaren grote successen. De studentengroep wist de afgelopen vier edities van de zonne-autoraces te winnen met hun verschillende Stella's. Ook de bedenkers van de eerste zonne-auto voor de consumentenmarkt, de Lightyear, komen uit het Solar Team.

Wachten op privacy instellingen...

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.