Meer mensen aangehouden voor mensenhandel in het grensgebied

3 april 2021 om 09:23 • Aangepast 6 april 2021 om 09:34
nl
De marechaussee heeft meer meer mensen aangehouden voor mensenhandel en mensensmokkel vorig jaar in de grensgebieden met Duitsland en België. Waar dat er in 2020 123 waren, waren het er een jaar eerder 89. 27 maart meldde de Marechaussee nog dat ze een 44-jarige Belg aanhielden bij Hoogerheide op verdenking van mensensmokkel.
Profielfoto van Fieke Nobel
Geschreven door
Fieke Nobel

Het aantal incidenten van mensensmokkel en mensenhandel bleef zo'n beetje gelijk maar er waren meer mensen bij betrokken. De marechaussee houdt regelmatig steekproeven in het grensgebied om mensensmokkel en mensen die illegaal de grens over gaan tegen te houden.

Tijdens het werk kwam de marechaussee ook andere vormen van criminaliteit tegen. Ze controleerden afgelopen jaar 25 procent meer mensen die nog werden gezocht dan het jaar ervoor. Daarnaast haalden ze ook meer mensen van de weg die niet konden vertellen hoe ze aan de geldbedragen kwamen die ze bij zich hadden.

Wapens
De toename van het aantal wapens dat de marechaussee vond was het grootst, dat verdubbelde bijna. Tijdens de controles werd er 252 keer een wapen aangetroffen, dat was vorig jaar nog 155 keer.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.