Video

Een wasbeer? Ook deze bijzondere dieren liepen of kropen in Brabant rond

4 april 2021 om 15:35 • Aangepast 5 april 2021 om 11:41
nl
Vught is deze dagen in de ban van de slapende wasbeer. Honderden mensen hebben het dier al op de foto gezet, terwijl hij een uiltje lag te knappen. Maar er lopen wel vaker bijzondere dieren rond in Brabant. Een overzicht.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

De pelikanen Groenerick, Roderick en Blauwerick. Het waren drie artiesten van de vogelshow in Safaripark Beekse Bergen. Op een zaterdag in juni 2010 was het trio toe aan meer creatieve ruimte en ging ervandoor. In eerste instantie werd er door de dierenverzorgers nog gezocht in Brabant, maar de zoektocht breidde zich uit naar de rest van het land. In 2018 ontsnapte in hetzelfde park de zeearend Lady Maya. Ook daar werd een flinke zoektocht voor opgetuigd.

In 2018 was zeearend Lady Maya een tijdje zoek toen ze niet meer terugkwam tijdens de roofvogelshow in de Beekse Bergen. Na een week werd ze gevonden in Goirle.

Wachten op privacy instellingen...

Giftige cobra: ramen en deuren dicht
Made was in 2014 in rep en roer. Een giftige cobra ontglipte aan de aandacht van de eigenaar en ontsnapte uit een terrarium in een huis aan Het Valkenhof in Made. Ramen en deuren dicht was het advies want een beet van zo'n cobra kan fataal zijn voor mensen. Kinderen mochten in die dagen ook niet buiten spelen.

De cobra (Foto: gemeente Drimmelen).
De cobra (Foto: gemeente Drimmelen).

Wallaby aan de wandel
“Mannetjes gaan op zoek naar een nieuw wallabyvrouwtje, maar ja, die ga je natuurlijk in Diessen niet vinden.” Dat zei de eigenaar van een ontsnapte wallaby in een dierenopvang in Westelbeers. Het beest werd gezien in Middelbeers en later gevangen op een camping in Westelbeers. En dat was een behoorlijke onderneming.

Overstekende Amerikaanse rivierkreeften
Een vreemd gezicht op de Thorbeckelaan in Etten-Leur. Honderden Amerikaanse rivierkreeften lieten de sloot op de vroege ochtend voor wat die was en liepen de straat op. In de middag was de straat verlaten en liepen ze een eindje verderop richting een ander slootje. Het overstekend wild trok veel bekijks.

Wachten op privacy instellingen...

Wolf vindt weg naar Brabant
Voor natuurliefhebbers is het een interessante ontwikkeling, schapenboeren liggen er 's nachts juist behoorlijk van wakker. In 2020 dook de wolf steeds vaker op in Brabant. Een van deze wolven doodde heel veel schapen in korte tijd.

Wachten op privacy instellingen...

Babypapegaai vertikt het om uit de boom te komen
De twaalf weken oude grijze roodstaartpapegaai Ricco vertikte het om uit een boom te komen. Dat gebeurde aan de Van der Voortweg in Boxtel. De eigenaar had niet verwacht dat Ricco weg kon vliegen. De brandweer moest er met grof geschut aan te pas komen om het beest naar beneden te halen.

De jonge vogel wordt natgespoten. (Foto: Sander van Gils/SQ Vison Mediaprodukties)
De jonge vogel wordt natgespoten. (Foto: Sander van Gils/SQ Vison Mediaprodukties)

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!