Video

Een schot en een schepnet: wasbeer in Vught is gevangen

4 april 2021 om 18:10 • Aangepast 6 april 2021 om 07:37
nl
De wasbeer die al een paar dagen in een boom in Vught zat, is gevangen. Het dier is met een verdovingsgeweer uit de boom geschoten. Medewerkers van de Dierenambulance hebben haar gevangen.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

Toen de wasbeer verdoofd was, viel ze naar beneden. Met een schepnet wisten de medewerkers van de Dierenambulance het dier op te vangen. Vervolgens is het beest in een kooitje gestopt en meegenomen. De wasbeer gaat naar Stichting AAP, waar ze opgevangen wordt. Vanuit daar wordt vervolgens een geschikte plek voor haar gezocht, bijvoorbeeld in een dierenpark, waar ze de rest van haar leven kan blijven.

Niet afgemaakt
De wasbeer is gevangen in opdracht van de gemeente Vught. Eerder ging nog het verhaal de ronde dat de wasbeer gedood zou worden, maar dat is dus niet het geval. Volgens Rens van Lieshout van de Dierenambulance, maakt het dier het goed. "De wasbeer is gezond en in goede conditie", zegt hij. Ook weet hij het melden dat het om een vrouwtje gaat.

Wachten op privacy instellingen...

Er was veel publiek rondom de boom, zo'n honderd mensen hadden zich verzameld om te zien hoe de wasbeer uit de boom zou worden gehaald.

De wasbeer in de boom trok de hele dag al veel bekijks. Al een paar dagen hield het dier zich schuil in de boom in Vught wat uitgroeide tot een behoorlijke attractie. Het dier komt niet van origine voor in ons land, toch duiken exemplaren geregeld op in Brabant en elders in ons land. Stichting AAP wil zich dan steeds graag over die dieren ontfermen.

Het wasbeertje toen hij nog in de boom zat
Het wasbeertje toen hij nog in de boom zat

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!