Video

Gestolen pony van Hans is terug: 'Ze hebben hem toegetakeld'

12 april 2021 om 17:59 • Aangepast 13 april 2021 om 10:29
nl
"Kom maar menneke. Och jongen toch, wat hebben ze toch met je gedaan?" Vier weken geleden werd de geliefde pony Enterprise van Hans Hendrikx gestolen uit zijn weide in Lierop. Maandag werd hij herenigd met het stokoude dier, dat even geleden al door de politie werd gevonden.
Profielfoto van Ilse Schoenmakers
Geschreven door

Het was een grote schrik voor de 75-jarige fokker Hans Hendrikx uit Lierop toen hij zijn shetlandpony wilde gaan verzorgen, maar een leeg weiland aantrof. "Zonder speciaal voer gaat hij dood", vertelde de bezorgde ponyliefhebber toen aan Omroep Brabant. Al 31 jaar zorgde hij met veel liefde voor de inmiddels hoogbejaarde Enterprise en hij werd zelfs vier keer Nederlands kampioen.

"Daar blijft weinig herkenbaars van over als ze hem zo toetakelen", kijkt Hendrikx geschrokken naar de shetlander die uit de trailer tevoorschijn komt. Het dier is geschoren en zijn manen zijn kortgeknipt. "Als je als pony je jas kwijt bent, dan ben je wel erg kwetsbaar. Dat vind ik pure dierenmishandeling!", aldus een boze Hans.

Enterprise kan daarom niet terug naar zijn oude plekje, maar zal eerst in een stal moeten aansterken en wachten tot zijn vacht dikker is en het weer warmer wordt. "Hij heeft nooit eerder binnen gestaan."

"Dierenactivisten zijn voor geen reden vatbaar."

De dieven bleken zich zorgen te maken om de verzorging van de pony en hebben hem daarom meegenomen. Een dag later kreeg Hendrikx een vreemd telefoontje. "Ze zeiden dat ze hem wilden kopen, ze wilden natuurlijk de papieren erbij hebben. Ik laat een pony niet eerst weghalen en dan gedwongen verkopen", blikt hij terug op dat telefoontje.

Toen de politie de pony vond en hem in beslag nam, gingen de activisten daar tegen in beroep. "Dat is volslagen de omgekeerde wereld", reageert Hans verbaasd. Na een check van de Landelijke inspectiedienst bleek dat het dier inderdaad niet verwaarloosd is. "Ze geloofden het nog steeds niet, dierenactivisten zijn niet voor reden vatbaar."

Gelukkig zijn Enterprise, Hans en de rest van de familie weer herenigd. Hendrikx deed aangifte tegen de dieven.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.