Ruim 1 miljoen tickets aangevraagd voor 538 Oranjedag in Breda - Omroep Brabant

Ruim 1 miljoen tickets aangevraagd voor 538 Oranjedag in Breda

15 april 2021 om 21:02 • Aangepast 18 april 2021 om 16:02
nl
Een eerdere editie van 538 Koningsdag. (Foto: Tom Swinkels)
Een eerdere editie van 538 Koningsdag. (Foto: Tom Swinkels)
Er zijn ruim één miljoen tickets aangevraagd voor het Fieldlab-evenement 538 Oranjedag in Breda. Uit de karrenvracht aan aanmeldingen zijn donderdag via loting 10.000 winnaars aangewezen.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Meer mensen worden niet toegelaten op het Chasséveld in Breda. 538 Oranjedag wordt op zaterdag 24 april het grootste Fieldlab-testevenement tot nu toe. Behalve Snollebollekes treden onder anderen ook Davina Michelle, DI-RECT en Armin van Buuren op.

Praktijktest
538 Oranjedag wordt door Fieldlab Evenementen benut voor een opschalingstest, waarmee de tweede fase van de praktijkonderzoeken wordt ingegaan. Het doel van deze tweede fase is om vast te stellen of ervaringen uit de eerste fase ook toepasbaar zijn bij grotere aantallen deelnemers. In voorgaande jaren waren er op Koningsdag zo’n 40.000 bezoekers.

Tekst en uitleg
Het evenement veroorzaakte veel ophef in Breda. Vooral de Bredase horeca is woedend omdat de terrassen en cafés niet open mogen, terwijl er nu wel een groot feest wordt georganiseerd. Ook had de lokale horeca graag gezien dat ze een rol zouden krijgen op het evenement, bijvoorbeeld door de drank te verzorgen. Donderdag spraken de gemeente, de horeca en 538 hier samen over. Op het koningsfeest zal de lokale horeca geen rol spelen. Wel lopen er nog gesprekken over een soort compensatie in de toekomst.

Omwonenden van het Chasséveld waren eveneens verbaasd over de centrale plek en de omvang van het evenement. Maandagavond is er een spoeddebat waarin de gemeenteraad aan burgemeester Paul Depla om tekst en uitleg vraagt.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.