'Bredase horeca drank laten verkopen op 538 Oranjedag', zegt gemeenteraad

14 april 2021 om 14:35 • Aangepast 18 april 2021 om 16:04
nl
De Bredase coalitiepartijen VVD, D66 en PvdA willen dat de horeca in de stad betrokken wordt bij het Fieldlab-experiment 538 Oranjedag op zaterdag 24 april. "Misschien kunnen ze de horeca op het evenement verzorgen? Ik wil gewoon heel graag dat de horeca ook kan profiteren", zegt VVD-gemeenteraadslid Eddie Förster over het omstreden evenement.
Profielfoto van Wim Heesterbeek
Geschreven door

Eerder trok de Bredase horeca ook al aan de bel. Ze vinden het onbegrijpelijk dat de horeca al maanden dicht is, maar dat er wel 10.000 mensen naar een testevenement kunnen.

De drie partijen maken zich ook zorgen over de plek waar het feest is gepland, het Chasséveld in het centrum van de stad. Ze willen van het college weten of het niet ergens anders kon, bijvoorbeeld in het Breepark.

Minder bezoekers?
De drukte in de stad is ook een grote zorg van de partijen. Eddie Förster: "10.000 mensen in de stad is echt wel veel." De coalitiepartijen vragen het college of er ook overwogen is minder bezoekers toe te laten. Ze maken zich zorgen over de gedachte dat ook mensen zonder kaartje naar het feestterrein kunnen trekken om een kijkje te nemen. Ook vragen ze zich af of het mogelijk is om het Oranjefeest alleen toegankelijk te maken voor mensen uit Breda.

Verder vrezen ze dat er door het feest twee groepen in de maatschappij zullen ontstaan: mensen die zich zorgen maken over het coronavirus en hun gezondheid, en mensen die steeds meer vrijheid willen. Ze willen dat het college kijkt hoe voorkomen kan worden dat deze groepen tegenover elkaar komen te staan.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.