Massale steun voor petitie van Amphia-arts tegen 538-feest Breda

17 april 2021 om 22:34 • Aangepast 21 april 2021 om 15:26
nl
Een petitie van medewerkers van het Amphia Ziekenhuis waarmee ze protesteren tegen de komst van het 538 Oranjedagfeest in Breda wordt massaal ondertekend. Rond half elf zaterdagavond stond de teller op 50.000 handtekeningen, rond elf uur was dat aantal al opgelopen tot 56.000.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Nadat Omroep Brabant zaterdagmiddag over de petitie had geschreven, namen andere media het nieuws over en ging het hard.

De website Petities.nl lag er op sommige momenten zelfs even uit. Ieder uur werden er duizenden handtekeningen gezet.

De zorgmedewerkers willen dat het evenement van 24 april wordt afgelast, omdat de zorg al zwaar onder druk staat. "10.000 feestvierders met 538 op het Chasséveld: een slag in het gezicht van de zorgverleners in het ziekenhuis 400 meter verderop."

Bezorgde chirurg
De petitie is geen formeel initiatief van het ziekenhuis. Rogier Crolla is initiatiefnemer van de actie. Hij werkt als gastro-intestinaal en oncologisch chirurg in het ziekenhuis.

De petitie is opgesteld namens 'verontruste zorgverleners, patiënten op de steeds langer wordende wachtlijst, hun naasten en anderen'. Er zijn behalve artsen en verpleegkundigen dan ook veel mensen die niet in de zorg werken, maar wel tekenen.

Crolla was zaterdagavond niet bereikbaar om te reageren op het succes van zijn petitie.

Extra gemeenteraad
Maandagavond is er op verzoek van verschillende lokale politieke partijen een extra raadsvergadering van de gemeente Breda waarin burgemeester Paul Depla uitleg moet geven aan de gemeenteraad over het evenement. De gemeente moet de vergunning nog afgeven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.