538 Oranjedag: politiebonden roepen agenten op om werk neer te leggen

19 april 2021 om 11:08 • Aangepast 20 april 2021 om 11:00
nl
De politiebonden roepen agenten op om het werk neer te leggen tijdens 538 Oranjedag in Breda. Dat melden zowel Maarten Brink (politiebond ACP Zeeland-West-Brabant) als Koen Simmers (hoofdbestuurder Nederlandse Politiebond) op Twitter.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door
Bart Elzendoorn

Een van de mogelijkheden is een werkonderbreking tijdens het evenement op het Chasséveld. Agenten zouden dan niet bij het evenement zijn, maar op een andere locatie actievoeren voor een nieuwe cao. Dit zegt Maarten Brink in een korte reactie aan Omroep Brabant. Die actie wordt gevoerd namens de vier politiebonden.

"Agenten zijn nog steeds niet gevaccineerd", zegt Brink als projectleider cao namens de vier politiebonden. "Wanneer het evenement zaterdag doorgaat, staan ze wel opnieuw in de frontlinie. Maar als we het willen hebben over een nieuwe cao, geeft het kabinet niet thuis. Daar willen we zaterdag aandacht voor vragen."

Wachten op privacy instellingen...

Zondag lieten twee bonden al van zich horen. "Politiemensen staan onder druk en zijn nog steeds niet gevaccineerd. Er hoeft maar iets fout te gaan en de ziekenhuizen kunnen niet de eerste hulp verlenen die nodig is", twitterde de Nederlandse Politiebond zondag. De bond geeft aan dat ze 'wel achter het goed gecoördineerd opengaan van (kleinschalige) initiatieven met een lager veiligheids- en gezondheidsrisico' staat.

Maarten Brink, voorzitter van politiebond ACP Zeeland-West-Brabant, is het met zijn collega's eens, zo liet hij zondag al aan Omroep Brabant weten.

Petitie
Rond het grootste Fieldlab-experiment tot nu toe in Nederland is veel commotie ontstaan, nadat chirurg Rogier Crolla van het Amphia Ziekenhuis in Breda een petitie startte tegen het doorgaan van het evenement. Die is inmiddels ruim 340.000 keer ondertekend. Crolla zal de petitie maandagavond aanbieden aan de gemeenteraad van Breda.

Wachten op privacy instellingen...

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.