Amphia Ziekenhuis opgelucht dat 538 Oranjedag niet doorgaat

19 april 2021 om 18:24 • Aangepast 20 april 2021 om 18:17
nl
Het Amphia Ziekenhuis in Breda is opgelucht dat 538 Oranjedag zaterdag niet doorgaat. Een woordvoerder zegt dat de zorgprofessionals blij hebben gereageerd op het nieuws. Er zouden 10.000 mensen naar de stad komen voor het festival.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

De medewerkers van het ziekenhuis vinden het een 'verstandig besluit'. "Veel medewerkers keken op tegen de mogelijke extra zorg die door het festival zou komen", aldus de woordvoerder.

370.000 handtekeningen
De petitie van chirurg Rogier Crolla tegen het evenement werd bijna 370.000 keer ondertekend. Een ziekenhuiswoordvoerder zegt dat Crolla dit niet had verwacht. "Het laat zien dat dit nog gevoelig ligt."

De chirurg zelf reageert ook verheugd op het nieuws. Op Twitter schrijft hij: "We hebben met z'n allen laten zien dat gezond verstand kan zegevieren!" Ook zegt hij voornemens te zijn om de petitie met alle handtekeningen dinsdagavond alsnog aan te bieden aan de gemeenteraad in Breda.

Bijval
De chirurg krijgt op het online platform veel felicitaties en bijval, nadat bekend werd dat het 538-feest niet doorgaat. "Dank voor uw initiatief, hulde! Achter elke petitieondertekenaar zit een gezin en/of een familie. Bedankt voor uw impact!" schrijft iemand. Een ander meldt: "Het is voor het eerst in deze pandemie dat ik me gehoord voel. Ik hoop heel erg dat we dit kunnen doorzetten." Anderen houden het 'slechts' bij een "Held!" of "Hulde!"

Het festival ging uiteindelijk niet door omdat Paul Depla, de burgemeester van Breda, de veiligheidsrisico's te groot vindt.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.