Bart baalt van afgelasting testevenement Efteling: 'Dit is wel een klap'

21 april 2021 om 20:28 • Aangepast 22 april 2021 om 12:34
nl
Abonnementhouder en YouTube-vlogger Bart Baan is een van de fanatieke Eftelingfans die teleurgesteld zijn dat het Fieldlab-testevenement niet doorgaat: "Dit is ontzettend zonde."
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

Slechts 4000 van de naar schatting 90.000 abonnementhouders meldden zich aan voor het testevenement. Er waren 8000 aanmeldingen nodig om goed wetenschappelijk onderzoek te doen. "4000 bezoekers is veel te weinig om het goed te vergelijken met een normale situatie", zei Fieldlab eerder al.

"Dit is wel een klap."

En dus gaat het feest in Kaatsheuvel niet door. En dat is tegen het zere been van Bart Baan. “Ik heb vanmiddag nog een rondje gefietst om de Efteling”, aldus de 17-jarige superfan uit Drunen. “Medewerkers waren de bloemetjes water aan het geven en de attracties aan het proefdraaien. Dat doet wel zeer, ja. De Efteling betekent veel voor mij en mijn kijkers. Dit is wel een klap."

“De abonnees betalen elke maand nog steeds zo’n 18 euro. Dat dit testevenement dat niet genoeg interesse opwekt, zegt genoeg. Dat is heel pijnlijk.”

Baan is onder normale omstandigheden, zo’n vier keer per week in de Efteling te vinden. “Ik kan zelf echt wel een dagje zonder, maar ik doe dit ook vooral voor de bezoekers van mijn YouTube-kanaal. Die mensen kan ik nu niet geven wat zij willen en dat doet zeer.”

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.