Jongen (14) meldt zich voor brandstichting bij skischans Uden - Omroep Brabant
Video

Jongen (14) meldt zich voor brandstichting bij skischans Uden

30 april 2021 om 16:35 • Aangepast 1 mei 2021 om 16:29
nl
Een 14-jarige jongen heeft zich afgelopen week bij de politie gemeld vanwege brandstichting bij skibaan De Schans in Uden. Dat meldt de politie vrijdagmiddag. De jongen meldde zich samen met een ouder en is verhoord.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

De jongen komt ook uit Uden. Hij is nu thuis, maar nog wel verdacht.

Op vrijdagmiddag 16 april brak bij de Schans rond halfvijf brand uit. Bij de brand zijn kunststofmatten, kunstgras en folie in vlammen opgegaan. Twee van de drie banen zijn voor ongeveer zestig procent verloren gegaan.

De club was niet in gebruik op het moment dat de brand uitbrak. De politie gaat ervan uit dat de brand is aangestoken. Op camerabeelden is namelijk te zien hoe een groepje jongeren wegrent rond het tijdstip dat de brand aan de Ariekesweg uitbreekt.

'Goed nieuws'
"De aanhouding is goed nieuws. Dit zat eraan te komen, want we hadden camerabeelden", vertelt voorzitter Arno Mertens. "Als er een dader bekend is, kunnen we de schade misschien ook verhalen. Dat zou een oplossing kunnen zijn voor de club."

De schade werd door de vereniging eerder geschat op ruim twee ton. De skibaan zette daarom een actie op. Op de site van de club kun je bijvoorbeeld een stukje baan, een lichtmast of een schans kopen. Het geld dat op deze manier wordt verzameld, steekt de club in het herstel van de schade. Inmiddels is al ruim 25.000 euro opgehaald laat de voorzitter weten. "Dit geeft een heel goed gevoel."

In deze video zie je hoe groot de schade na de brand was:

Wachten op privacy instellingen...

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.