'Spel Willem II met de week slapper', Willy en René zien het somber in

10 mei 2021 om 09:35 • Aangepast 10 mei 2021 om 18:03
nl
Willem II speelde zondag thuis tegen PSV (0-2) 'dramatisch', als je het Willy van de Kerkhof vraagt. "Ik heb het nog nooit meegemaakt, dat we als PSV zo makkelijk drie punten hebben meegenomen uit Tilburg." Willy en zijn broer René geloven er eigenlijk niet meer in, dat Willem II zich in de laatste twee competitiewedstrijden nog veilig weet te spelen.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Dat het zondag slechts 2-0 werd in het voordeel van PSV, heeft volgens René alles te maken met wat spits Zahavi van de Eindhovenaren zondag overkwam. De aanvaller kreeg vlak voor de wedstrijd te horen dat er een overval was gepleegd op zijn huis in Amsterdam terwijl zijn vrouw en kinderen thuis waren.

"Onbeschrijflijk", verzucht René maandagochtend in het programma Wakker! op Omroep Brabant radio. Een bericht dat volgens hem ook op de teamgenoten van Zahavi 'enorme impact' moet hebben gehad. Dat PSV niet goed speelde, kan hij zich daarom voorstellen. Toch wonnen de Eindhovenaren volgens hem verdiend.

"Petrovic is niet de juiste man op de juiste plek."

Het wel heel matige spel van Willem II brengt Willy tot een harde conclusie wat betreft trainer Željko Petrovic. "Niet de juiste man op de juiste plek. Er komt niks uit de ploeg. Het wordt met de week slapper." De broers zien het dan ook niet gebeuren dat de Tilburgers zich nog veilig spelen.

Donderdag, Hemelvaartsdag, wacht een uitwedstrijd in Den Haag, tegen directe concurrent in de strijd tegen degradatie ADO. "En die zijn in de winning mood", waarschuwt Willy de Tilburgers. Met vervolgens een wedstrijd tegen FC Twente, vermoedt hij dat ADO zich wel veilig gaat spelen. Maar voor Willem II heeft hij daar een hard hoofd in. René is van de broers het meest pessimistisch. Hij denkt dat de Tilburgers zelfs 17e of 18e eindigen in de competitie en dus direct degraderen.

Ook voor RKC is het na de 3-3 zaterdag in Venlo tegen VVV nog spannend. De Waalwijkers moeten in de laatste twee wedstrijden, thuis tegen FC Twente en uit in Rotterdam tegen Feyenoord, nog alle zeilen bijzetten om op een veilige plek te belanden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.