Daders van overval op gezin van PSV'er Zahavi kwamen op de fiets - Omroep Brabant
Video

Daders van overval op gezin van PSV'er Zahavi kwamen op de fiets

11 mei 2021 om 21:43 • Aangepast 12 mei 2021 om 21:31
nl
De mannen die zondag binnenvielen bij het gezin van PSV-voetballer Eran Zahavi in Amsterdam kwamen op hun eigen fietsen. Daarmee vertrokken ze mogelijk ook. Dat maakt de politie dinsdagavond bekend in het televisieprogramma Opsporing Verzocht.
Profielfoto van Madhavi Raaijmakers
Geschreven door
Madhavi Raaijmakers

De daders wisten het huis van de voetballer aan de Arenborg in Amsterdam-Buitenveldert binnen te dringen doordat één zich voordeed als postbezorger. Eén van de daders droeg dan ook een zwarte jas met een TNT-Logo erop.

Vrouw en kinderen vastgebonden
In het huis was de vrouw van Zahavi samen met vier kinderen.Zahavi was op het moment van de overval met PSV in Tilburg, voor de uitwedstrijd tegen Willem II. Het oudste kind was pas acht jaar. Zowel vrouw als kinderen werden vastgebonden. Daarbij werden hun monden dichtgeplakt met tape.

De overvallers gingen er daarna met verschillende persoonlijke eigendommen en contant geld vandoor. Ze lieten de vrouw en de vier kinderen hulpeloos achter. De daders kwamen aan rond tien over halfdrie 's middags en vertrokken rond tien voor halfvier.

Twee mannen van rond de twintig
De twee mannen waarnaar de politie op zoek is zijn beiden rond de twintig jaar oud en tussen de 1,65 en 1,70 meter lang. Een van hen had een donkergetinte huidskleur en was ongeschoren.

De tweede man was lichtgetint en had zwart krullend haar. Hij droeg een lichtblauw medisch mondkapje en een lijfgroene jas. Ook hadden de mannen een zwarte tas met hengsels bij zich.

Camerabeelden gevraagd
In het tv-programma deed de politie Amsterdam de oproep aan mensen om camerabeelden beschikbaar te stellen "die licht kunnen werpen op de overval op het gezin van voetballer Eran Zahavi".

De politie hoopt dat buurtbewoners beschikken over beelden waarop de twee daders te zien zijn. Ook hopen ze op een tip-lijn informatie te krijgen die naar de daders leidt.

Wachten op privacy instellingen...

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.