Zahavi en zijn vrouw en kinderen maken het 'naar omstandigheden goed' - Omroep Brabant

Zahavi en zijn vrouw en kinderen maken het 'naar omstandigheden goed'

12 mei 2021 om 11:12 • Aangepast 12 mei 2021 om 14:05
nl
Het gaat naar omstandigheden goed met Eran Zahavi en zijn vrouw en kinderen. Dat laat trainer Roger Schmidt weten tijdens de persconferentie voorafgaand aan PSV-PEC Zwolle. "Het is niet makkelijk om met deze situatie om te gaan voor hen. Gelukkig is er niemand gewond geraakt."
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

Zahavi trainde dinsdag meteen alweer mee met de spelersgroep van PSV. "En hij heeft goed getraind ook", zegt Schmidt daarover. "We kijken dag voor dag hoe het met hem en zijn familie gaat. Maandag heb ik hem gebeld en toen gaf hij aan dinsdag gewoon te willen trainen."

Weer erbij tegen PEC
Volgens de trainer is Zahavi donderdag ook klaar om weer te spelen. "Dat idee kreeg ik gisteren tijdens de training wel, ja. We zullen vandaag weer praten met hem en kijken hoe het gaat. Al zou ik het ook begrijpen als hij niet zou kunnen spelen of als zijn familie het niet zou willen."

Er waren de afgelopen dagen al genoeg geruchten over een mogelijk vertrek van Zahavi, maar Schmidt kan daar weinig mee. "Dat zijn allemaal speculaties, maar ik spreek gewoon met de speler zelf”, zegt Schmidt. "Ik weet dat er veel kan gebeuren in het voetbal, maar afgezien van de situatie zondag, heeft Zahavi zich hier zeer goed gevoeld. Als ik hem beluister, ga ik ervan uit dat hij ook volgend seizoen onze speler is.”

Afgelopen weekend werden de vrouw en kinderen van Zahavi thuis overvallen. De overval werd gepleegd toen de aanvaller uit Israël met PSV onderweg was naar Tilburg voor de wedstrijd tegen Willem II. Zijn vrouw belde toen de twee overvallers binnen waren. Zahavi is direct na dat telefoontje naar zijn huis in Amsterdam gegaan.

Vier tips
De politie in Amsterdam heeft vier tips binnengekregen over de overval. Dit nadat er in de uitzending van Opsporing Verzocht dinsdagavond aandacht aan de zaak werd besteed. Een politiewoordvoerder geeft aan dat de tips worden onderzocht.

Zahavi staat ook volgend seizoen onder contract bij PSV. Dit seizoen kwam hij in 23 competitiewedstrijden in actie. Daarin scoorde hij tien keer.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.