Video

Producent Wouter over finale Songfestival: 'Voordeel, ik hoef niks te doen'

22 mei 2021 om 18:00 • Aangepast 22 mei 2021 om 20:55
nl
Producent Wouter Hardy ging van zijn quarantaine rechtstreeks naar Ahoy voor de finale van het Songfestival. Wouter produceerde zowel het winnende Songfestival-lied van Duncan Laurence van twee jaar terug als de inzending van Zwitserland van dit jaar, Gjon's Tears. Hij moest vijf dagen in quarantaine om zaterdag bij de finale in Ahoy te mogen zijn. "Ik ben net negatief getest", zegt hij tegen Omroep Brabant, uren voordat hij de Composer Award in ontvangst nam.
Profielfoto van Fieke Nobel
Geschreven door
Fieke Nobel

Net op het moment dat Wouter de bubbel van de Zwitserse delegatie in loopt, heeft hij even tijd om met Omroep Brabant te bellen. Hij heeft heel veel zin in de avond. "Dat is het voordeel van producent zijn, ik hoef niks meer te doen!" Hij hoeft alleen maar te kijken naar hoe het (prijswinnende) liedje dat hij produceerde in zijn studio in Den Bosch het enorme publiek bereikt.

Quarantaine
Voor hij Ahoy bereikte moest Wouter vijf dagen in quarantaine. Dat was even wennen omdat hij normaal veel werkt, ook in het weekend. "Maar ik heb de afgelopen weken zo veel gewerkt. Ik heb net een nieuw appartement in Den Bosch en daar heb ik van genoten."

Het contrast kan niet groter, tussen zijn appartement en het bruisende Ahoy. Hij beschrijft wat hij daar ziet: "Er is een groot scherm waar iedereen naar zit te kijken. Ieder land heeft zijn eigen tafel. En ik zie Malta langs lopen met de danseressen. En er is lekker eten en gratis koffie."

Duncan
De man die het winnende lied van producent Wouter twee jaar geleden zong, Duncan, zit met corona thuis. "Hij gaat Stars vandaag zingen, zijn nieuwe single die ik ook heb geproduceerd en ook Arcade." Daarvoor maken ze gebruik van de repetities die zijn opgenomen.

Dat Duncan niet live kan optreden vindt Wouter verdrietig. "Vooral voor hem zelf, voor mij is het wat minder erg. Maar hij is Mister Eurovision op dit moment. Gelukkig gaat de hele wereld wel Arcade en Stars zien."

Overigens heeft Wouter verder alle reden om blij te zijn, want zaterdag won hij, nog voordat het Songfestival begon, de Composer Award: de prijs die wordt vergeven aan de beste producer.

Wouter Hardy poseert met delegatie én de Award.
Wouter Hardy poseert met delegatie én de Award.

Omroep Brabant sprak Wouter eerder over het liedje dat hij voor de Zwitserse Gjon's Tears schreef:

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.