Video

Explosief bij bedrijf in Breda, anonieme beller waarschuwde politie

23 mei 2021 om 05:45 • Aangepast 31 mei 2021 om 16:37
nl
Bij een winkel aan de Baliëndijk in Breda is zaterdagnacht een handgranaat ontdekt. De omgeving werd afgezet en de EOD werd opgeroepen om het explosief onschadelijk te maken.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De politie kreeg rond halfeen van een anonieme beller te horen dat er bij het bedrijf een explosief hing. "Het explosief was aan een rolluik geplakt", laat een ooggetuige weten. De recherche is een uitgebreid onderzoek begonnen. "We zoeken getuigen en camerabeelden van de omgeving", vertelt een politiewoordvoerder.

Beschieting
In oktober werd er ook al een handgranaat gevonden aan de Baliëndijk. Ook toen was het explosief met tape aan een rolluik geplakt. Een stukje verderop in de straat werden toen ook patronen gevonden. Volgens de politie zou het gaan om hetzelfde bedrijf.

Enkele dagen voor de vondst van dat explosief werd de eigenaar van dit bedrijf beschoten bij zijn huis aan de Bruno Renardstraat, maar hij kon wegrennen en werd niet geraakt. En in januari werden een explosief en enkele hulzen gevonden aan de Kleine Krogt in Breda, waar ook een bedrijf van deze man gevestigd is.

LEES OOK:

Onderzoek op de plek waar het explosief werd gevonden (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
Onderzoek op de plek waar het explosief werd gevonden (foto: Perry Roovers/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.