Gemeente en NAC: 'Rellen bij stadion zwarte bladzijde voor Breda'

24 mei 2021 om 17:03 • Aangepast 1 juni 2021 om 13:24
nl
NAC Breda doet aangifte van verschillende vernielingen aan het stadion. Dat gebeurde zondag na de play-offsfinale NAC-NEC. De club uit Breda verloor de wedstrijd, waarna rellen ontstonden bij het Rat Verlegh Stadion. De gemeente en de club noemen zondag een 'zwarte bladzijde' voor Breda en NAC.
Profielfoto van Fieke Nobel
Geschreven door
Fieke Nobel

"Het geweld ging alle grenzen te buiten", schrijven de gemeente en NAC Breda in een gezamenlijk statement. "Dit had niets meer met voetbal te maken en niets met het supporten van je club. Dit gedrag doet de naam van NAC Breda, de echte supporters en de stad Breda geen enkele eer aan."

Tijdens de ongeregeldheden bij het stadion zijn een aantal zaken aan het stadion vernield.

Poging doodslag
Tijdens de rellen bevonden agenten en beveiligers zich in een zeer onveilige en bedreigende situatie, politieagenten doen aangifte van poging tot doodslag. Een politieagent brak een botje in zijn hand. Verschillende anderen hebben kneuzingen opgelopen.

Volgens de gemeente en de club heeft het optreden van de politie en de stadionbeveiliger erger voorkomen. "Het optreden heeft ervoor gezorgd dat de ongeregeldheden beperkt zijn gebleven tot P5 en niet de binnenstad hebben bereikt."

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.