Video

Ellende op station Den Bosch door treinstoring: 'Lopen is een heel eind'

31 mei 2021 om 16:59 • Aangepast 1 juni 2021 om 11:17
nl
Rijdt niet, rijdt niet en nog eens: rijdt niet. Ook op station Den Bosch is het bagger tijdens de grote landelijke seinstoring. "Ik heb net een vaccinatie gehad. Kan ik na een jaar eindelijk reizen, heb je dit weer", schatert een treinreiziger.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

De man zit met een sigaret op een randje in de stationshal. "Een jaar he! Een heel jaar!", benadrukt hij. "Zo lang kan ik al niet met de trein. En dan gebeurt dit precies nu." De man heeft het geluk duidelijk niet aan zijn kant. "Ik wilde met de trein naar de Veluwe om te gaan wandelen, maar dat zit er nu niet in."

Een vrouw even verderop heeft meer geluk. "Mijn zoon komt me met de auto halen. Ik moet naar Oss en lopen is dan een heel eind", lacht de vrouw. "Dat is niet te doen natuurlijk. Gelukkig hoeft het ook niet." Op Twitter bieden mensen elkaar spontaan een reis aan, of is er ruimte om de ellende even te ventileren.

Wachten op privacy instellingen...

Door een grote storing lag het treinverkeer in vrijwel het hele land stil. De oorzaak is een landelijke storing aan het telefoniesysteem. Dat heeft gevolgen voor de bediening van seinen en wissels, meldt de NS.

Het treinverkeer werd maandagmiddag vanaf vier uur weer opgestart, maar het zal nog een tijd duren voor er weer een volledige dienstregeling is, meldt spoorbeheerder ProRail. Op station Den Bosch ging de eerste trein rond tien over halfvijf weer rijden, meldde onze verslaggever ter plekke.

De ProRail-woordvoerder denkt dat reizigers nog de rest van de dag effect zullen ondervinden van de storing. Volgens vervoerder NS wordt er vanaf dinsdag weer volgens de normale dienstregeling gereden.

Verwarring op station Den Bosch (foto: Jan Peels).
Verwarring op station Den Bosch (foto: Jan Peels).
(foto: Jan Peels).
(foto: Jan Peels).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.