Video

Puinruimen na een avond feesten: ‘Ik denk wel veertig vuilniszakken vol’

3 juni 2021 om 08:43 • Aangepast 7 juni 2021 om 10:21
nl
“Echt wel naar dat mensen dit zo achterlaten. Het is echt heel veel troep. Wel dertig of veertig vuilniszakken vol hoorde ik net.” Dat zegt Iris donderdagochtend, terwijl ze medewerkers van de gemeente Den Bosch vrijwillig helpt met opruimen bij de Zuiderplas. Daar was woensdagavond een flink illegaal feest. Iris schrok van de ravage, toen ze donderdag arriveerde voor haar ochtendduik.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

Blij wordt ze er niet van. “En ik zag dat ze aan het werk waren, dus ik dacht: ik zal maar even helpen.”

"Ik zou bijna tegen mijn dochter zeggen, ga maar opruimen."

Even verderop staat Sterre. Ze helpt niet mee met prikken maar komt haar scooter ophalen die ze woensdagavond in allerijl moest achterlaten. “Het was zo hectisch gisteravond. De politie kwam en ik kon hem niet meer pakken. Ik ben maar met iedereen meegelopen.”

Naar eigen zeggen lag Sterre aan de andere kant van de plas. Maar stond haar scooter wel aan de kant waar de politie het feest kwam beëindigen. De scooter heeft wat geleden onder het feestgedruis. Het windscherm is gebroken. “Hij is niet meer helemaal heel nee, maar ik ben blij dat ik hem weer heb.”

Haar vader is mee om de scooter op te halen. Hij schrikt van de ravage bij de plas. “Het is naïviteit, denk ik. Ook van mijn dochter. Mijn vrouw en ik gingen ervanuit dat ze ergens in het gras ging liggen met een paar vrienden.”

Het liefst zou hij zien dat de feestgangers zélf de zooi weer zouden opruimen. “Ik zou bijna tegen mijn dochter zeggen, ga maar meehelpen opruimen. Maar ik denk dat dan iederéén maar terug moet komen.”

"Met mooi weer is het hier regelmatig feest."

Rond half tien hadden de medewerkers van de gemeente de puinhoop bij de Zuiderplas helemaal opgeruimd.

Peter woont in de buurt en is donderdagochtend niet te spreken over het feest van de avond ervoor. "Met goed weer is het hier regelmatig feest", vertelt hij. "En ik snap het wel, jonge mensen zijn toe aan een verzetje, ze vervelen zich, ik ben zelf ook jong geweest." Maar dit liep echt de spuigaten uit, vindt hij. "Nu was het wel het toppunt. Het feest snap ik nog wel, maar niet de bende die ze achterlaten."

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.