Ook Lambert Verheijen (PvdA) aan de slag als informateur in Brabant

14 juni 2021 om 16:20 • Aangepast 15 juni 2021 om 16:10
nl
Karla Peijs en Lambert Verheijen gaan als informateurs drie opties voor een nieuwe coalitie voor de provincie Brabant te onderzoeken. Deze opties zijn VVD, CDA en PvdA in combinatie met twee van de volgende drie partijen: GroenLinks, D66 en SP.
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

Provinciale Staten hebben vrijdag besloten tot een snelle informatieronde via een motie. Daarbij is gekozen voor twee informateurs.

Ook Verheijen gevraagd
Dat Karla Peijs het ging doen was afgelopen vrijdag al bekend. Naast Karla Peijs hebben de zes betrokken partijen Lambert Verheijen gevraagd als informateur.

CDA'er Karla Peijs is onder andere minister van Verkeer en Waterstaat (CDA) geweest en commissaris van de Koningin in Zeeland. PvdA'er Lambert Verheijen was tot mei dit jaar dijkgraaf van het Waterschap Aa en Maas en daarvoor onder andere gedeputeerde in Brabant.

Geen meerderheid meer
VVD, CDA en Lokaal Brabant zegden eerder het vertrouwen op in de samenwerking met Forum voor Democratie en een deel van Groep Rutjens. Hierdoor was er geen meerderheid meer voor de coalitie in Provinciale Staten.

Verkenners werden vanaf 26 mei op pad gestuurd om de mogelijkheden te onderzoeken voor een nieuw provinciebestuur. Zij brachten vrijdag hun advies uit aan de Staten die uiteindelijk voor drie opties kozen.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.