Marcel die tegen ijzerdraad fietste, vindt nu boomstam op de weg

14 juni 2021 om 22:00 • Aangepast 15 juni 2021 om 10:06
nl
Precies een week nadat Marcel (33) op zijn mountainbike tegen roestig ijzerdraad aanreed, vond hij opnieuw obstakels op zijn pad. Dit keer had iemand een boom omgezaagd en over de weg gelegd. "Dit moet haast wel dezelfde dader zijn."
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

Een week nadat hij zijn neus openhaalde aan het ijzerdraad dat over de weg was gespannen, zit Marcel de Kok alweer op zijn mountainbike, in de bossen bij Ossendrecht. "Ik ben eigenlijk elke dag na het werk hier alweer even aan het kijken", vertelt hij. "Of ik nog ergens ijzerdraad kan vinden. Of er ergens nog iets hangt."

"Iemand heeft speciaal hiervoor een boom omgehakt."

IJzerdraad vond hij niet, maar maandagavond lag er wel een boomstam over de weg. precies op dezelfde plek als waar hij vorige week het ijzerdraad vond. "Iemand heeft speciaal een boom hiervoor omgehakt", constateert hij. "En een flinke ook. Dit was een goede berkenboom, toch wel zes meter lang denk ik."

Het is hem gelukt om de boomstam weer van de weg te krijgen, maar de verbazing over de actie klinkt nog door in zijn stem. "Dit snap ik niet", zegt hij. "Ik heb tijdens het fietsen wel eens gezien dat er een boom over de weg lag. Dat er ergens takken waren afgebroken of een boom was omgevallen en iemand die over de weg had getrokken. Maar een verse boom ervoor omkappen, dat heb ik nog nooit gezien."

"De wond in mijn gezicht zul je altijd wel blijven zien."

De boomstam merkte Marcel maandagavond dus wel op tijd op. Geen extra letsel erbij voor hem. En zijn gezicht herstelt al wat van het ijzerdraad dat hij vorige week tegenkwam. "Ik heb eigenlijk de meeste pijn van de verdovingsspuit", lacht hij. "Maar die wond in mijn gezicht die zul je wel blijven zien. Het was een flinke opening."

Marcel hoopt ooit de dader van ijzerdraad en boomstam te treffen. "Ik ben gewoon benieuwd wie nou zoiets doet."

Marcel vlak nadat hij in het ijzerdraad fietste.
Marcel vlak nadat hij in het ijzerdraad fietste.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.