Grote brand in hoofdgebouw vakantiepark Beekse Bergen na gaslek

16 juni 2021 om 09:24 • Aangepast 17 juni 2021 om 09:14
nl
Na een gaslek is woensdagochtend een grote brand uitgebroken in het hoofdgebouw van vakantiepark Beekse Bergen. In het gebouw zitten ook een restaurant en een zwembad. Dat meldt de Veiligheidsregio. Niemand is gewond geraakt en niemand was in het pand toen de brand uitbrak.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

Het vakantiepark wordt vooralsnog niet ontruimd. De wind staat namelijk niet richting de huisjes, maar richting het buitengebied. De brand is niet op het terrein van het Safaripark, maar op het vakantiepark dat een eind verderop ligt. Het vuur levert dan ook geen gevaar op voor dieren.

Het vuur brak rond negen uur uit in restaurant Kaapstad. De melder sprak van een steekvlam. Al snel sloegen de vlammen over naar het hele gebouw. Het pand kan als verloren worden beschouwd. De brandweer laat het gecontroleerd uitbranden. Het is een flink gebouw met een oppervlakte van 80 bij 50 meter.

Gevaarlijke stoffen
"Een zwembad slaat chloor- en zwavelzuur op. Dat zijn zwaar giftige en bijtende stoffen. Daarom zijn er speciale meetteams en een adviseur gevaarlijke stoffen bij de brand", zegt een woordvoeder van de Veiligheidsregio. "De stoffen zijn goed opgeslagen. Dus die raken niet bij de brand betrokken." Het vuur breidde zich rond half elf niet meer uit.

Het safaripark is gewoon open. Speelland gaat vanaf twaalf uur open. 

Zeker 40 tot 50 brandweerlieden zijn aan het blussen. De brandweer heeft drie gewone brandweervoertuigen, een extra watertransport en een hoogwerker opgeroepen. Netbeheerder Enexis is op de hoogte gesteld van het gaslek.

De brandweer adviseert omstanders om uit de rook te blijven. Ook komen er meldingen van stankoverlast uit Goirle en Moergestel.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Toby de Kort/SQ Vision
Foto: Toby de Kort/SQ Vision
Rook is vanaf de A58 te zien (foto: Rik Leenes).
Rook is vanaf de A58 te zien (foto: Rik Leenes).
De rook is van verre te zien (foto: Renske van Puijenbroek).
De rook is van verre te zien (foto: Renske van Puijenbroek).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!